Espanya ajorna cinc anys la línia de molt alta tensió Adrall-Andorra

adrallEl Ministeri d’Indústria espanyol no contempla construir durant els propers cinc anys -fins al 2020- la línia de molt alta tensió (MAT) projectada entre Adrall i Andorra. Segons ha informat el diaria Segre, l’Estat ajorna de moment el projecte de la companyia Red Eléctrica de España, que ha despertat rebuig a l’Alt Urgell pel seu possible impacte per al paisatge i la salut.

Indústria no contempla de cara al proper quinquenni l’execució de la línia de 220 kV tot i assegurar que l’actual línia de 132 kV estaria al límit de la seva capacitat, principalment per la demanda d’electricitat des d’Andorra. En tot cas, des del ministeri afirmen que tard o d’hora s’acabarà fent.

Veïns i propietaris dels municipis afectats han presentat al·legacions perquè el traçat afecta greument els seus terrenys o bé perquè passa a prop de nuclis habitats, amb el pertinent risc per a la salut. Per això, es demana que la futura línia sigui soterrada. La Generalitat ha sol·licitat que, com a mínim, se’n modifiqui el traçat.

L’Estat també descarta de moment la polèmica autopista elèctrica que ha de travessar el Pallars Jussà. Sí que contempla, en canvi, una nova connexió des de la subestació d’Adral cap a Llavorsí i la Pobla de Segur.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *