consell-infants-ordinoEls escolars d’Ordino dels sistemes andorrà –segon cicle de l’escola primària- i francès -CE2 i CM1, CM2- s’han compromès a treballar conjuntament durant el curs una proposta de remodelació del Camí de Santa Bàrbara, ja que pel que sembla aquest no compleix les expectatives dels infants. La disposició del mobiliari urbà: papereres, bancs, i expenedors de bosses per recollir els excrements dels gossos, així com l’adequació del paviment malmès per l’excés d’aigua, serien les principals mancances del camí ral, segons els infants de la parròquia. El Comú s’ha compromès a posar un tècnic a disposició de les escoles per realitzar els desplaçaments necessaris a la zona, i poder elaborar el projecte que es presentarà en el proper Consell del 17 de març de 2014.

Els alumnes han demanat també que es plantin arbres i plantes autòctones, senyalitzades correctament. La proposta ha estat ben rebuda, tot i que la cònsol menor ha aprofitat per recordar que ja existeix un itinerari pedagògic a Segudet, i ha avançat que els voltants de la Querola poden esdevenir un circuit d’interpretació per a la descoberta de molleres. Naudí ha aprofitat per anunciar la imminent inauguració de la borda de Sorteny com a refugi guardat del Parc natural de la vall de Sorteny, en què hi ha un jardí botànic per a la divulgació de les plantes autòctones segons els hàbitats.

Però la inquietud dels escolars pel coneixement del medi i de les espècies no acaba aquí, l’escola andorrana ha demanat la instal·lació de caixes de fusta per a la nidificació d’ocells, idea que s’ha concretat amb una proposta d’organitzar un taller per part del Comú. Algunes de les idees més sorprenents que s’han apuntat a la sessió pel decurs del 2014 han estat la instal·lació de cabines telefòniques al parc i a la sortida de l’escola, i posar plantes carnívores per acabar amb els mosquits.

La consellera de Cultura, Educació i Joventut, Gemma Riba i la cònsol menor, Cònsol Naudí, han estat les encarregades d’exposar els deures realitzats per l’administració, sorgits de la sessió anterior. Els alumnes han sabut que s’ha incrementat el nombre d’expenedors de bosses per recollir els excrements malgrat en alguns casos, no coincideix amb els emplaçaments demanats, per una qüestió d’ordre del mobiliari. Naudí ha assegurat que la propera comanda ja seran bosses biodegradables, segons la petició expressa dels escolars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada