marin-escaldesLa cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el conseller de Recursos Humans, Salomó Benchluch, han presentat aquest migdia la política en formació que està portant a terme la corporació.

El Departament de Recursos Humans del Comú d’Escaldes-Engordany ha destinat en aquests darrers dos anys més de 90.000 euros en formació per als seus treballadors. En total, l’any 2013 els treballadors del Comú, tant fixes com eventuals, van participar en més de 6.103 hores de formació i durant aquest any ja se n’han portat a terme 2.827 hores.

Quant a la inversió, el pressupost del 2013 destinat a formació va ser de 52.400 euros, una xifra significativament superior comparada amb els 8.900 euros del 2012. Aquest any es preveu invertir 40.000 euros en cursos, 27.000 dels quals ja s’han executat (un 6,45% en formació obligatòria). En la totalitat del mandat anterior es va fer pràcticament la mateixa inversió econòmica que en el primer semestre del 2014 (2008 a 2011: 28.753,26 euros). El mateix passa amb el nombre d’hores de formació (2008 a 2011: 3.170 hores).

L’objectiu d’aquest increment en la partida de formació és apostar per la millora de competències i capacitació dels treballadors del Comú d’Escaldes-Engordany, així com una eina d’integració i motivació. La temàtica de les formacions és diversa, donant especial èmfasi a aquelles formacions en l’àmbit de la protecció de la salut i la integritat física dels treballadors, entre les quals destaquen: “Equips de primera intervenció” o la “Prevenció de riscos laborals”. En aquest sentit, a finals d’aquest any tota la plantilla comunal estarà formada en Prevenció i Socors Cívics.

Al marge d’aquestes formacions, cal destacar que l’any passat també es va dur a terme formacions de “mangment”, fiscalitat, dret urbanístic, especialitzacions esportives, administratives o educatives … Així mateix pel que resta d’any està previst que es portin a terme formacions de manipulació d’aliments i reciclatge, gestió de productes químics i els seus residus o diferents formacions especialitzades segons el lloc de treball.

Text i foto: e-e.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada