L’Espai Lleure 2, destinat a nens d’entre 6 i 12 anys i que fins ara estava situat al carrer Fiter i Rossell, s’ha traslladat a la plaça dels Dos Valires. La capacitat de l’espai continua sent per a 60 infants, i les instal·lacions se situen molt a prop d’altres serveis comunals per a la infància, com ara les escoles bressol o l’Espai Lleure 1, destinat a nens d’entre 3 i 6 anys.

Tal i com han explicat la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, ‘els pares demanaven des de fa temps que l’Espai Lleure es traslladés a una zona més cèntrica perquè la circulació dificultava que poguessin deixar i recollir els nens’. A més, molts dels nens d’escoles llunyanes havien d’utilitzar el transport escolar per arribar a l’Espai Lleure, i ara podran anar-hi caminant amb els monitors.

La consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, ha explicat que també havien barallat una altra indret com a opció, l’antiga escola bressol del carrer Mossèn Adellach, però que ‘tant per l’espai disponible com per l’ubicació’ s’han decidit per les instal·lacions de la plaça dels Dos Valires, que abans havia estat el despatx de circulació i que va quedar lliure en canviar-lo de lloc.

Pel que fa a la inversió, la cònsol major ha assegurat que el material per als nens s’ha reutilitzat, i que per tant només s’ha hagut de fer front a les obres d’adequació de l’edifici, com són la pintura o electricitat. Les feines les s’han fet durant l’estiu amb els treballadors de la borsa de treball de Govern.

D’altra banda, les instal·lacions del carrer Fiter i Rossell on fins ara hi havia l’Espai Lleure 2 passaran a ser del Centre Espai Lúdic, d’entrada gratuïta i que pretén oferir activitats a ‘nens de la zona que tenen més complicat baixar al centre’, ha explicat Marín.

La consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, ha recordat que el Comú subvenciona un 60% del preu mensual de l’Espai, i assegura que el curs vinent volen ‘continuar mantenint les subvencions a serveis socials tal i com estan’.

Actualment l’Espai Lleure 2 té capacitat per a 60 infants i n’hi ha 48 d’inscrits. A les places lliures i poden accedir tant nens d’Escaldes-Engordany com d’altres parròquies, i compten amb tres monitors de dilluns a divendres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada