escaldes-1El Comú d’Escaldes-Engordany ha tancat el primer semestre del 2014 amb un superàvit de 3,3 milions d’euros. La corporació, a banda, ha amortitzat més d’un milió d’euros del deute, per la qual cosa ara se situen en el 70% del sostre d’endeutament. La cònsol major ha indicat que també s’està treballant per reduir el nombre de treballadors de la corporació, per tal d’arribar a unes xifres similars a les d’ara fa 10 anys.

El deute del Comú d’Escaldes-Engordany se situa, ara mateix, en els 28 milions d’euros. La corporació ha tancat els primers mesos amb aquesta xifra d’endeutament, que, diuen, va pel camí indicat i que encara podrà reduir-se més d’un milió i mig fins a final d’any. A banda, la corporació ha aconseguit també un superàvit de 3,3 milions durant aquests primers mesos, i ha augmentat així els diners destinats a inversions.

Unes xifres que tant majoria com oposició veuen amb bons ulls. La consellera de Finances, Núria Gómez, assegura que “permeten reconduir esforços cap a inversió” i indica que enguany “el pressupost destinat a inversió és de 3.7 milions”. Una xifra que posa en relleu per què “el 2012 i el 2013 només hi havia capacitat per liquidar 400.000 euros” en aquest aspecte. El conseller de l’oposició, Aleix Mañosas, també en fa una lectura positiva. Assegura que el Comú d’Escaldes “està banstant bé” comparat amb altres, ja que “el nivell d’endeutament és correcte i tenim marge per fer altres coses i no només reduir”.

La cònsol major Trini Marín, ha indicat, a més, responent a una pregunta de l’oposició, que tenen previst seguir rebaixant el nombre de treballadors fixos del Comú, sobretot gràcies a les jubilacions que es produiran l’any vinent i que es cobriran amb moviments interns. Actualment, entre fixos, eventuals i de relació especial, hi ha 326 treballadors. Afirma que s’ha seguit una política “d’optimitzar recursos amb el personal que tenim i fent edictes interns”.

La corporació també ha informat que s’ha fet un canvi en el Reglament per atorgar les subvencions a diverses entitats. La cònsol ha explicat que el Reglament té més de 20 anys, i el que s’ha fet és unificar els criteris per aconseguir aquestes subvencions entre tots els departaments que en reparteixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada