comu-escaldesEl Comú d’Escaldes ha aprovat aquest dilluns la liquidació dels comptes del 2014 amb un superàvit de 600.000 euros gràcies a uns ingressos de 21 milions d’euros i unes despeses de 20,4 milions. D’una banda, s’han liquidat un 5% més d’ingressos sobretot per l’augment de transaccions i del volum d’aquestes gravades amb ITP. De l’altra, s’ha destinat un 7% menys del previst a les despeses de personal i de béns corrents i serveis, segons ha explicat la consellera de Finances, Núria Gómez. Durant el 2014 la inversió prevista ha augmentat fins als 3,8 milions d’euros i se n’han liquidat 2,4 milions, la xifra més alta d’aquest Comú, com ha destacat Gómez. Des de la minoria han criticat la manca de planificació pel que fa a les inversions i han reclamat que la reducció de la despesa de personal no vagi en detriment d’un servei òptim per als ciutadans. 

Escaldes ha tancat el 2014 amb un superàvit de 600.000 euros generat per un augment del 5% dels ingressos respecte del previst i un 7% menys de despeses. El primer ve per les transaccions gravades amb ITP i les transferències del Govern derivades de l’aprovació de l’IGI. Amb tot, la consellera de Finances, Núria Gómez, ha exposat que no es compensa l’import que el Comú ha deixat d’ingressar en concepte d’ITP arran d’aquesta modificació legislativa, que seria d’1,4 milions d’euros. El segon es divideix al 50% entre la disminució de la despesa de personal i la de béns corrents i serveis que ha permès modificar el pressupost d’inversió i apujar-lo dels 900.000 euros inicials als 3,4 milions previstos. Així, durant el 2014 s’han liquidat 2,4 milions d’inversió que és la xifra més alta del mandat.

Precisament aquest darrer punt ha estat objecte de crítica per part de la minoria perquè creuen que la no cobertura de baixes pot comprometre els serveis als ciutadans i perquè assenyalen que hi ha una manca de planificació en inversions que reclamaven des de l’inici del mandat. En canvi, la consellera de Finances ha afirmat que les obres del Falgueró i de la part alta es van acabar de negociar durant l’any i es van poder tirar endavant, per exemple, un cop hi va haver acord amb el Govern per la repartició de l’ITP.

El deute de la parròquia és de 26,6 milions d’euros en acabar el 2014 i durant el darrer exercici es van amortitzar 2,8 milions d’euros, situant l’endeutament al 137% del llindar establert.

A més, durant la sessió d’aquest dilluns s’ha aprovat incorporar al pressupost del 2015 els crèdits dels reconduïts del 2014 per valor d’1.468.232,14 euros corresponents a les obres del Falgueró, a despeses corrents i a modificacions de crèdit. La majoria aniran a càrrec de romanents de tresoreria, segons ha exposat Gómez, excepte 1,3 milions del Falgueró que aniran a càrrec d’endeutament. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada