Escaldes redueix un 25% l’endeutament

Escaldes-Engordany accelera els tràmits perquè al setembre, a tot estirar, ja estiguin operatius els nous dipòsits d’aigua que evitaran talls en el subministrament com els viscuts a l’estiu. Avui el comú ha donat el vistiplau perquè la societat CAPESA ampliï capital social per construir un segon dipòsit. Es preveu que es sufragui amb el superàvit que deixi l’actual pressupost.

Escaldes ha reduït un 25% l’endeutament aquest mandat. Haurà disminuït, a final d’any, fins als 26 milions d’euros. Unes xifres de les quals se’n felicita el comú actual a punt d’acabar el mandat: “Estem contents de poder tancar aquest últim mandat amb unes xifres encoratjadores com les que hem pogut presentar. Els ingressos s’han incrementat lleugerament, un 5% i això dóna oxigen. També s’ha mantingut cert rigor amb la gestió de la despesa corrent, tot això en benefici de la inversió. Aquest any s’ha pogut destinar un 20% del pressupost a inversió, 4,9 milions d’euros.” ha indicat la consellera de Finances comú Escaldes-Engordany, Núria Gómez.

Es preveu que el superàvit amb què tancarà el pressupost actual es destini a sufragar el cost de l’ampliació del capital social de la companyia subministradora d’aigua, CAPESA. La intenció és aprofitar les obres del nou dipòsit per construir-ne un d’annex més petit que permeti garantir en tot moment el subministrament. En aquest sentit, el cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet ha explicat que “al no poder fer front directament a l’ampliació d’aquest segon dipòsit s’ha considerat pertinent que d’ ampliar el capital dels accionistes o de nous accionistes en comptes de fer una demanda de crèdit”.

Sobre l’ampliació del capital de CAPESA també n’ha parlat la consellera minoria Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell: “M’ho miro com un aspecte positiu ja que justament és el que hem estat dient abans i durant la campanya, des que vam patir els problemes d’aigua. Donar-li més liquiditat fem front als projectes que ha de dur a terme”.

El comú també ha aprovat avui el cadastre parroquial, que ha tingut un cost de 900.000 euros. En total s’han identificat 40.000 unitats cadastrals i els titulars de les unitats immobiliàries. Escaldes és la tercera parròquia, després d’Ordino i la Massana, que ja ha tancat definitivament el cadastre parroquial.