La  cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha valorat aquest dimecres a la tarda, els diferents criteris que s’han establert en el repartiment de les transferències per part del Govern i que suposaran una davallada dels ingressos durant un període “transitori” de dos anys. La cònsol ha comentat que la rebaixa prové del vessant d’igualtat i el compliment de les normatives. Tot i això Marín ha manifestat que” sap greu perquè el Comú ha complert amb les obligacions, però això és la solidaritat i penso que això farà que tots els cònsols complim les normatives”. Malgrat la rebaixa, la cònsol també ha considerat que els criteris “estan molt adaptats a la situació d’aquest moment i personalment ho veig bé, tot i que pel Comú hi ha aquesta petita diferència”

Escaldes-Engordany es convertirà en l’única de les set parròquies que rebrà una quantitat inferior a l’actual provinent de les transferències. Tot i això la cònsol major de la parròquia ha explicat que “la rebaixa” tindrà una durada de dos anys, ja que té un caràcter “transitori”. La davallada ve marcada pel vessant d’igualtat i d’altra banda, la solidaritat i el compliment de les normatives -que suposarà un 20%-, uns criteris que tal com ha explicat la cònsol, “com que durant aquests dos anys hi ha la transitòria patirem aquesta petita rebaixa”.

Tot i la disminució, la mandatària escaldenca ha explicat que “sap greu perquè el Comú ha complert amb les obligacions, però això és la solidaritat i penso que això farà que tots els cònsols complim les normatives”. Marín també ha comentat que l’incompliment pot provenir d’un dèficit inesperat, però que també “a vegades hi ha hagut cònsols que no han complert les normatives”. D’aquesta forma, segons la cònsol, “serà la manera que tots els cònsols ho facin”.

“Personalment ho veig bé, tot i que pel Comú hi ha aquesta petita diferència”, amb aquestes paraules la cònsol valorava l’establiment dels criteris que provocaran la disminució dels diners, atès que “els criteris estan molt adaptats a la situació d’aquest moment”. A més, Marín ha valorat positivament la realització d’aquests criteris mitjançant aquest model de repartiment i ha afegit que “penso que aquest és el model perfecte per la situació del país”.

El pròxim dia 20 tindrà lloc una reunió extraordinària entre els membres del Govern, el Consell General i els comuns, per tal de tractar aquest afer.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada