Després que durant la revetlla de Sant Joan de l’any passat un grup de persones fessin malbé la sortida d’un aparcament i un dels caixers per validar els tiquets, uns actes incívics que van suposar uns danys per un valor de 7.000 euros, el Comú d’Escaldes ha decidit posar en marxa una sèrie de mesures antivandàliques coincidint amb la revetlla d’enguany. D’aquesta manera, el conseller d’Aparcaments i d’Administració, Esteve Vidal, ha detallat que enguany, “per evitar situacions similars a les de l’any passat”, es protegiran els equips dels aparcaments del Parnal, Constitució, Nacions Unides, Consell de la Terra, l’Arnaldeta de Caboet i el del Fener. A més, també ha indicat que es protegiran tots els parquímetres de la parròquia ubicats a les zones blaves, així com l’escultura de la parròquia de mossèn Jacint Verdaguer del parc de la Mola, que “ja es va veure afectada per actes incívics els anys 2007 i 2012 i ja fa uns anys que es protegeix”. Com a conseqüència de la col·locació de les proteccions, que tenen un cost de gairebé 3.000 euros, 685 places de zona blava de la parròquia seran gratuïtes i 590 places dels aparcaments mencionats anteriorment també seran de gratuïtat durant la nit del 23 al 24 de juny. Pel que fa a l’import destinat per protegir aquests equipaments, que es farà amb proteccions de xapa en el cas dels caixers i de fusta amb els parquímetres, Vidal ha assegurat que “és bastant més rendible protegir-los que esperar que hi hagi desperfectes per després arreglar-los”. Amb tot, des del Comú s’ha fet una crida a la ciutadania perquè es respecti tant la maquinària dels aparcaments com tot el mobiliari urbà.

El Conseller d’Aparcaments i d’Administració d’Escaldes-Engordany, Esteve Vidal, ha explicat, aquest dimarts en roda de premsa, les diferents mesures antivandàliques que el Comú posarà en marxa durant la revetlla de Sant Joan d’enguany. Aquestes accions, que s’han decidit dur a terme després dels incidents de l’any passat en què es va fer malbé la maquinària de diversos aparcaments comunals, inclouen la protecció dels caixers dels aparcaments del Parnal, Constitució, Nacions Unides, Consell de la Terra, l’Arnaldeta de Caboet i del Fener, així com la protecció de tots els parquímetres de la parròquia ubicats a les zones blaves. Aquestes mesures de protecció, que tal com ha indicat Vidal, “és el primer cop que es duen a terme”, se sumen a les proteccions de l’escultura del parc de la Mola de mossèn Jacint Verdaguer, que ja es va veure afectada per actes incívics els anys 2007 i 2012 i fa uns anys que es protegeix.

Com a resultat de la implementació d’aquestes mesures especials, que tenen un cost de 3.000 euros, 685 places de zona blava de la parròquia seran gratuïtes i 590 places dels aparcaments mencionats anteriorment també seran de gratuïtat durant la nit del 23 al 24 de juny. En relació a l’import destinat, Vidal ha recordat que els desperfectes de l’any passat es van valorar en uns 7.000 euros i, per tant, “és bastant més rendible protegir-los que esperar que hi hagi situacions similars per després arreglar-los”. Amb tot, des del Comú s’ha demanat a la ciutadania que es respecti tant la maquinària dels aparcaments com tot el mobiliari urbà, ja que “al final si s’ha d’arreglar alguna cosa, s’haurà de fer amb els diners de tots”, ha recordat Vidal.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada