Escaldes prepara escudella de Sant Antoni per a 2.500 persones

El diumenge a partir de les 13 hores l’Associació d’Amics del Pont dels Escalls d’Escaldes-Engordany repartirà 2.500 racions d’escudella elaborada per més de vint persones que a primera hora del matí començaran tots els preparatius a la plaça dels Dos Valires. Tot i això, el dissabte a les 21 hores s’iniciaran els actes amb el repartiment de coca i música per a amenitzar la nit. El president de l’associació, Joan Anton Garcia, ha explicat que es tracta d’una iniciativa que es remunta a l’any 1983 que va sortir dels veïns del barri del Pont dels Escalls i va anar creixent fins a convertir-se en una tradició tan arrelada com la que és actualment.

La 33a edició de l’escudella d’Escaldes-Engordany té previst repartir 2.500 racions a partir de les 13 hores, després de la benedicció del mossèn, a la plaça dels Dos Valires. Entre 20 i 25 escudellaries s’encarregaran de tots els preparatius que començaran a les 5 del matí escalfant l’aigua. Però el dissabte, a les 21 hores, ja hi haurà repartiment de coca i música per amenitzar la nit.

Aquesta tradició està organitzada per l’Associació d’Amics del Pont dels Escalls des de l’any 1983, quan els mateixos veïns van voler tirar-ho endavant amb la col·laboració de tot el barri. El president de l’associació, Joan Anton Garcia, ha explicat que “al principi s’anava casa per casa per recollir diners entre tots aquells que volguessin col·laborar”, fins a fer gran la festa i estar subvencionada pel Comú.

Tots aquells que ho desitgin podran comprar els plats a un preu de 10 euros.

(Text i foto: ANA)