La  reunió que aquest dimecres han mantingut el director de la policia, Jordi Moreno, i les cònsols majors d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Conxita Marsol i Trini Marín, per començar a plantejar mesures per incrementar la seguretat a les principals vies comercials de les dues parròquies ha servit per establir “la necessitat d’instal·lar sistemes de seguretat que dificultin l’accés de vehicles” que poguessin tenir una intenció “violenta”, tal com ha comentat el ministre portaveu, Jordi Cinca, que ha afegit que es mantindran més reunions per continuar treballant aquesta qüestió. Quant a la proposta de pacte d’estat per dotar la policia dels mitjans necessaris que va llençar aquest dilluns el cap de Govern, Cinca ha destacat que es fa amb una visió de llarg termini per garantir que les mesures necessàries es duguin a terme independentment de qui governi.

La reunió que han mantingut aquest dimecres el director de la policia, Jordi Moreno, i les cònsols majors d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Conxita Marsol i Trini Marín, per abordar la qüestió de com incrementar les mesures de seguretat a les principals vies comercials de les parròquies ha servir per establir “la necessitat d’instal·lar sistemes de seguretat que dificultin l’accés de vehicles” que poguessin tenir una intenció “violenta”, tal com ha comentat el ministre portaveu, Jordi Cinca.

Cinca, que ha posat en relleu que a partir d’ara es mantindran més reunions al voltant de l’increment de la seguretat, ha afegit que els comuns consultaran als tècnics d’urbanisme per avaluar quins sistemes es poden instal·lar que estiguin “integrats urbanísticament” i que també es puguin moure “amb certa facilitat” en funció de les necessitats del carrer. Es tracta que hi hagi “uniformitat” en aquestes mesures en les dues zones comercials i que siguin elements que facilitin la seguretat però que alhora no siguin cap impediment per a les persones que s’hi passegen.

D’altra banda, i pel que fa a la proposta de pacte d’estat per dotar la policia dels mitjans necessaris que va llençar aquest dilluns el cap de Govern, Cinca ha destacat que es fa amb una visió de llarg termini per garantir que les mesures necessàries es duguin a terme independentment de qui governi.

Així, cal recordar que Toni Martí va posar sobre la taula, per exemple, la necessitat que la policia pugui comptar amb una unitat per lluitar contra el terrorisme. En aquest sentit, Cinca ha destacat que l’evolució “dels temes de seguretat ha estat molt complexa” i que ara com ara calen uns sistemes d’una “sofisticació” que eren “impensables” anys enrere i que, per tant, és necessari “pensar en escenaris i mesures a llarg termini”. Per aquest motiu ha defensat aquest pacte d’estat, no tant per dur a terme les mesures a curt termini (ja que ha manifestat que aquestes ja estan previstes i pressupostades) sinó amb una visió a llarg termini. “Que les forces polítiques donin garanties que els plans es duran a terme”, ha conclòs.

Avaluació en el marc del projecte d’embelliment

La cònsol major, Trini Marín, ha explicat que s’estudiaran les mesures de seguretat pertinents en el marc del projecte d’embelliment de les avingudes Carlemany i Meritxell. Marín ha afegit que es treballarà juntament amb l’empresa guanyadora del concurs per veure la implementació de possibles sistemes de seguretat i que aquest estudi no afectarà al termini previst del projecte Carlemany-Meritxell. 

ANA

1 comentari

  1. Tindrien que donar mes competències als agents de circulació ja que estem pagan tots els ciutadans 2 cossos uniformats al país, així només de tindria que donar-li la formació pertinent i no gastar tants calers en sous. Després de això la policia tindria que formar els agents en àmbit de terrorisme i preparar protocols. Aprofitem els cossos uniformats d’aquest país. I a les avingudes que hi ha molta afluència de vianants es tindrien que posar piquets o jardineres per no facilitar cap entrada de vehicles no desitjats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada