El Comú d’Escaldes-Engordany té previst celebrar una reunió de poble el dimarts 19 de febrer amb l’objectiu d’explicar a la ciutadania com s’ha elaborat el projecte per fer per a vianants l’avinguda Carlemany, ‘el perquè i els números que ens han portat a decidir que és el millor pel turisme i per aquesta artèria comercial’. El cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat que han vist com ‘el missatge s’ha anat disgregant i que està sortint informació que no és verídica’, assegurant que no hi haurà cap nou impost que hagin de pagar els veïns. D’altra banda, el Comú ha rebut el vistiplau de la Taula de Mobilitat per fer que l’avinguda del Fener no sigui tot en sentit pujada, sinó només fins al carrer Ciutat de Sabadell, per tal que l’accés a la parròquia sigui per aquest carrer.

El cònsol menor del Comú d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha explicat  aquest diumenge durant la celebració dels Encants de Sant Antoni, que el proper 19 de febrer a les 22 hores faran una reunió de poble per explicar de manera extensa el projecte de l’avinguda Carlemany ‘amb els números i amb el calendari’, vistes les dificultats que s’han trobat per poder fer arribar el missatge, i atès que els estan ‘arribant informacions que són falses’. En aquest sentit, Calvet ha assegurat que, a diferència del que està circulant, ‘no hi haurà cap impost nou’, per la qual cosa els veïns no hauran d’assumir el cost del projecte.

Calvet ha dit que no sap si aquestes informacions que no són del tot verídiques les està difonent l’associació que s’ha creat en contra de la iniciativa, però que en tot cas volen ‘explicar de manera pausada tot el que es pretén fer’.

De fet, el cònsol menor veu difícil poder convèncer el col·lectiu que es mostra en contra de la decisió, tot i que ha destacat que sempre han mantingut el diàleg amb ells, s’han assegut amb ells durant hores, i fins i tot els han proposat de no tancar d’una manera permanent de seguida sinó fer petites transicions de dos o tres mesos, però tampoc ho han vist bé. Calvet s’ha mostrat convençut que ‘l’experiència farà que canviïn d’opinió’, i respecte a la demanda que han fet al cap de Govern perquè intercedeixi en la decisió, el cònsol ha dit que a ell no li sembla malament que ho facin i que no li veu el problema.

D’altra banda, aquest divendres el Comú va rebre l’últim informe de mobilitat, que avala els canvis de circulació que es volen fer per tancar l’avinguda Carlemany, i dona el vistiplau als canvis demanats per Escaldes-Engordany, en el sentit que l’avinguda del Fener, que ara és de sentit baixada, no canviï tota en sentit pujada.

Així, finalment s’ha acordat que l’avinguda del Fener sigui en sentit nord fins al carrer Ciutat de Sabadell (edifici administratiu de l’Obac), i que la resta del carrer continuï sent en sentit sud, per tal que els vehicles conflueixin al carrer Ciutat de Sabadell, que es convertirà en l’encreuament per entrar a la parròquia. Segons ha indicat Calvet, aquests canvis funcionen a nivell de mobilitat, ja que no creen retencions en cap part.

A partir d’aquí, cal que els comuns d’Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, Ordino i la Massana es posin a treballar per tal que el carrer del Valira tingui dos sentits de circulació entre la rotonda de la Dama de Gel i la del Punt Quilomètric 0, i un cop fet aquest canvi, s’engegaran els altres passos per poder tancar al trànsit l’avinguda Carlemany i procedir a fer els altres canvis de circulació. Tot i això, encara no hi ha una data establerta per a procedir al tancament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada