escaldes2El comú d’Escaldes Engordany tanca el 2013 amb un superàvit d’1,7 milions d’euros. El balanç positiu, juntament amb l’augment en el nombre d’obertura de negocis, significa un canvi de tendència esperançador.

Durant el 2013 s’ha aconseguit un repunt en la partida dels ingressos principalment per l’augment de la transferència del Govern, però també pels impostos de construcció del futur geriàtric. Sumat a la reducció del 8% en la despesa, el consell de comú d’avui ha aprovat un exercici amb superàvit reduint l’endeutament. La consellera de finances, Núria Gómez, ha indicat que al tancament de l’exercici 2013 “l’endeutament total del comú es troba per sota dels 30 milions d’euros, concretament en 29,4 milions d’euros, s’han amortitzat 2,7 milions”, el que significa, segons la consellera. “que el nivell d’endeutament es troba en un 67% del sostre màxim” permès.

Igual de positiu és el balanç en l’obertura de negocis. Després de tres anys de perdre empreses, la rebaixa impositiva ha fet guanyat 41 negocis a la parròquia. La situació actual permet tornar a la inversió pública un capítol que enguany ha trobat a faltar l’oposició. El conseller de la minoria, Aleix Mañosas, ha apuntat que si es té en compte “la part de la reconducció de crèdits anterior cap aquest any, l’1, 7 milions de superàvit inicial s’ha acabat reduint en 500.000”. Afegeix que “s’ha de reduir l’endeutament però no ha de ser sempre en detriment de fer inversions que, al nostre criteri, han de ser prioritàries”.

A banda de la remodelació dels parquímetres aprovada avui, les obres previstes són l’embelliment de la zona alta de l’avinguda Carlemany i la construcció de l’aparcament del Falgueró que, finalment, serà una obra horitzontal a peu de carrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada