Escaldes-Engordany reparteix 2.000 plats d’escudella en el 30è aniversari de la tradició

L’Associació d’Amics del Pont dels Escalls ha preparat, per trentè any consecutiu, l’escudella popular de Sant Antoni. Tal com és habitual, s’han servit unes 2.000 racions de l’àpat, que enguany ha tingut com a novetat l’obsequi d’un llibre sobre la història de la tradició a la parròquia amb la compra del plat per commemorar el 30è aniversari. La cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha agraït a l’associació la seva dedicació, i ha celebrat que el bon temps hagi permès una bona afluència de participants.

La presidenta de l’Associació dels Amics del Pont dels Escalls, Tere Arias, ha explicat que l’escudella es va començar a preparar aquest dimecres a les 15 hores, i que aquest dijous s’han posat en marxa els focs a partir de les sis del matí. Arias ha assegurat que després de 30 anys segueixen tenint les mateixes ganes i que la tradició està ben viva. Bona mostra d’això ha estat la gran afluència de gent que ha volgut tastar l’àpat, i que tot i que enguany Sant Antoni ha caigut en dia feiner, segons la presidenta s’ha registrat una afluència similar.

Aproximadament, han estat unes 35 persones les que han participat en l’elaboració de l’escudella, tots ells amics de la zona del Pont dels Escalls i l’avinguda Fiter i Rossell. S’han preparat unes 2.000 racions, i segons la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, ha sortit molt bona.

Marín, que ha agraït la tasca dels integrants de l’associació, ha celebrat el bon temps que ha fet, ja que tenien por que el dia no acompanyés després de dos dies de nevada. Per commemorar el 30è aniversari de la tradició, el Comú ha decidit regalar, amb la compra del plat, el llibre que es va editar fa cinc anys titulat Més que un plat de sopa, en homenatge a la tasca de l’associació. Marín ha destacat que és un llibre molt emotiu, que recull la història de l’escudella d’Escaldes-Engordany amb les vivències i fotografies dels diferents anys.

TOTES LES NOTÍCIES