El Comú d’Escaldes-Engordany ha col·locat aquest dimarts al matí l’escultura ‘El gall’, de l’artista dEmo a la nova rotonda del carrer Ciutat de Sabadell i la carretera de l’Obac. Es tracta, tal com ha explicat el cònsol menor, Marc Calvet, de la primera de la iniciatives per a l’arribada al país del Tour de França, al mes de juliol. És una cessió que ha fet l’artista a la corporació comunal, que avaluarà col·locar en aquest mateix espai altres elements variant de temàtica. A més, el Comú vol portar escultures de manera temporal a l’avinguda Carlemany.

El Comú d’Escaldes-Engordany ha instal·lat aquest dimarts al matí l’escultura ‘El gall’, de l’artista dEmo, a la nova rotonda del carrer Ciutat de Sabadell i la carretera de l’Obac. Tal com ha explicat el cònsol menor escaldenc, Marc Calvet, es tracta d’una acció que va lligada a l’arribada del Tour de França al país el mes de juliol. Calvet ha recordat que Escaldes-Engordany serà punt de partida d’una de les etapes del Tour, el 12 de juliol, i per aquest motiu es vol promocionar la cita, una promoció que es farà també de manera conjunta amb Ordino, que serà punt d’arribada de la prova ciclista. Calvet ha destacat que s’ha pensat que aquest gall és molt adient com a símbol del Tour de França, ja que a més a més és de color groc com el mallot del líder de la prova.

Aquesta no serà, però, l’única acció relacionada amb el Tour que es dugui a terme a la parròquia i, d’aquesta manera, Calvet ha explicat que ja han contactat amb Caldea perquè puguin preparar algun esdeveniment i també s’ha pensat, per exemple, en fer alguna acció a les parades d’autobusos.

Es tracta d’una escultura que ha estat cedida per l’artista i Calvet ha posat en relleu que s’avaluarà “quin impacte té” per veure si ha de continuar o no més enllà del Tour de França i si en aquesta rotonda s’instal·len elements que suposin un canvi de temàtica, tenint en compte que és un punt important d’entrada a la parròquia.

El cònsol menor, ha destacat que ara que Carlemany és per a vianants s’estudiarà si es poden anar instal·lant escultures de manera periòdica al carrer, tot i que ha afegit que caldrà veure quins són “els costos i l’interès” que puguin tenir. D’aquesta manera, es vol portar l’escultura novament al carrer. Cal recordar que del mateix artista, dEmo, hi havia instal·lats dos óssos al Prat del Roure que han hagut de ser reparats ja que després d’un acte de vandalisme van quedar malmesos. Segons Calvet es veurà si es tornen a ubicar al mateix indret.

(Text i foto: ANA)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada