vivandEl Comú d’Escaldes-Engordany ha contractat un gestor per a la comissió Vivand per fer d’enllaç amb els comerciants de l’avinguda Carlemany i tirar endavant les diferents dinamitzacions que es volen dur a terme durant el 2014. El nou gestor, que té un contracte d’eventual fins al mes de juny, canalitzarà les queixes i suggeriments que es vagin rebent dels comerciants, i s’encarregarà de solucionar els problemes de senyalització que es vagin produint.

Des del Comú han informat que el nou responsable de Vivand està treballant en l’elaboració del calendari de dinamitzacions per a l’any vinent, i que la intenció és, a banda d’altres esdeveniments i accions puntuals, celebrar dues nits Vivand, una a la primavera i una a la tardor, per les mateixes dates en què es va fer el primer esdeveniment d’aquestes característiques.

CarlemanyCalidae lamenta que s’hagin abandonat les reunions

Des de l’associació CarlemanyCalidae, la seva presidenta, Esther Santuré, ha lamentat que ‘les relacions amb el Comú s’han acabat’. Ha explicat que fins al moment de l’obertura de Vivand es van organitzar reunions de treball i comissions, però que des que es va obrir ‘s’han acabat les comissions’. Ha indicat que la darrera vegada que es van reunir va ser per la presentació dels indicadors dels primers tres mesos de tancament de trànsit, però que des d’aleshores no els han informat de res més ni els han comunicat el que s’estigui preparant per a Vivand.

De fet, segons Santuré, la millor manera de gestionar la zona comercial seria que hi hagués un organisme format per representants dels comerciants i hotelers i també del Comú, i que tingués potestat de gestionar la zona. Considera que aquest es podria finançar amb subvencions i amb aportacions dels privats i que si tots els implicats hi participessin els resultats serien millors, però que ‘aquí estem tots escampats’.

A més, la presidenta de CarlemanyCalidae no considera que de moment el tall de trànsit de l’avinguda hagi afavorit les vendes, sinó que manté que només té efectes negatius i que durant la setmana ‘és una avinguda per a vianants que no és per a vianants perquè no hi passa gent’. Assegura que fins a les 12 hores ‘és un caos’ perquè hi ha tots els camions o furgonetes que descarreguen a les botigues, i que a partir d’aquesta hora ‘està desangelada’.

Santuré també es queixa que la senyalització que han posat a la zona ‘fa pena’, i que no s’han fet prou animacions perquè l’avinguda tingui més atractiu. Per això considera que és ‘més coherent’ el que es fa a l’avinguda Meritxell amb talls de trànsit puntuals acompanyats d’animacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada