Escaldes-Engordany celebra el Dia internacional dels museus amb diverses activitats

El 18 de maig és el Dia internacional dels museus una jornada festiva organitzada des de l’ICOM (Consell internacional de museus http://icom.museum/) per donar a conéixer aquestes institucions a tots els ciutadans mitjançant diverses activitats. A Andorra també se celebra el Dia internacional de museus amb diversos actes a diferents museus i amb l’organització del Comitè Nacional de l’ICOM (http://www.icomandorra.ad/)

El Centre d’interpretació de l’aigua i la vall del Madriu (CIAM) i el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) s’afegeixen a la celebració DIM, enguany sota el lema “Museus en un món canviant. Nous reptes, noves inspiracions” i proposen diverses activitats gratuïtes i adreçades a tots tipus de públic.

La celebració d’aquesta jornada s’iniciarà el dijous 17 de maig amb un tast de còctels de Vichy Catalan al CIAM. L’activitat, gratuïta, anirà a càrrec de Jordi Reig, campió d’Espanya de cocteleria. Després de l’èxit de participació del tast d’aigües del passat del 22 de març, el CIAM torna a acollir una iniciativa d’aquestes característiques. Sens dubte, una experiència diferent per descobrir les particularitats, els sabors i les característiques de l’aigua mesclada amb altres begudes i ingredients. Les persones interessades en prendre part del tast poden inscriure’s mitjançant el correu electrònic ciam@e-e.ad o el telèfon 890879. Les places són limitades I l’activitat començarà a les 6 de la tarda.

El divendres 18 de maig de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h ofereix visites guiades a l’exposició La Gran Guerra en imatges, 1914-1918. Exposició fotogràfica dedicada a la 1a Guerra Mundial (1914 – 1918) amb diverses imatges que mostren el conflicte des de totes les vessants; la cruesa del combat, la logística de la guerra, les penúries de la població civil i la desesperació dels presoners. Un recorregut per un centenar de fotografies que ens traslladen a la Gran Guerra.

La darrera de les activitats per celebrar el Dia internacional dels museus tindrà lloc el 19 de maig. Per primer cop el CIAM acull taller adreçat a infants de 6 a 12 anys. Es tracta del taller gratuït “Monstres d’aigua” on els infants treballaran mitjançant l’expressió plàstica diversos monstres d’aigua; pintaran, retallaran i dibuixaran sirenes, el monstre del Llac Ness, entre d’altres

 

 Tast de còctels de Vichy Catalán, al CIAM

Dijous 17 de maig, a les 18 h

Centre d’interpretació de l’aigua i la vall del Madriu,

Av. Carlemany, 8

AD700 Escaldes-Engordany

Places limitades. Més informació i reserves: (+376) 890 879 i ciam@e-e.ad

 

Visites guiades a l’exposició La Gran Guerra en imatges, 1914-1918, al CAEE

Divendres 19 de maig, de les 9.30 h a les 13.30 h i de les 15 h a les 19 h

Centre d’Art d’Escaldes-Engordany
Av. Carlemany, 30

AD700 Escaldes-Engordany

Més informació: (+376) 802 255 i centreart@e-e.ad

 

Monstres d’aigua, taller per infants al CIAM

Dissabte, 19 de maig, de les 10.30 h a les 12 h

Activitat per infants de 6 a 12

Centre d’interpretació de l’aigua i la vall del Madriu

TOTES LES NOTÍCIES