Escaldes destina 200.000 euros a la prova pilot del bus a demanda

Una sessió del Consell de Comú d'Escaldes-Engordany
Una sessió del Consell de Comú d’Escaldes-Engordany. Foto: DA

Escaldes-Engordany ha aprovat la prova pilot del servei de bus a la demanda que tindrà un cost d’uns 200.000 euros. Es durà a terme entre juliol i desembre. La majoria també ha presentat la liquidació del pressupost dels 9 primers mesos del 2020 i la minoria li ha retret que hagi trigat més a presentar-la del que marca la llei.

La sessió de consell de comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat, per unanimitat, la contractació del servei de bus a la demanda per 198.000 euros durant els sis darrers mesos de l’any.

Es tracta d’una prova pilot que copia una iniciativa que ja es du a terme a Canillo i a algunes localitats catalanes. És possible gràcies a l’ús d’una aplicació informàtica desenvolupada per una empresa nord-americana.

La consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme, Cèlia Vendrell, ha explicat que l’usuari farà la demanda del bus indicant des d’on surt i la destinació, en quin dia i a quina hora. L’algoritme calcularà i proposarà una bateria d’hores possibles.

També s’ha donat el vistiplau a la liquidació dels primers tres trimestres del 2020 que donen un superàvit de 7 milions. La minoria lamenta que s’hagi tardat molt, fet que incompleix la llei, segons ha remarcat el conseller de Demòcrates, Jordi Vilanova.

A més, durant la sessió de consell de comú s’han adjudicat les obres per fer la separativa d’aigües a Fiter i Rossell i l’embelliment de les voravies. El seu cost és d’uns 2 milions.

[do_widget id=category-posts-pro-64]