El Comú d’Escaldes- Engordany ha constituït aquest dijous el seu primer Consell d’Infants amb l’objectiu de potenciar la participació i la presencia dels nens i nenes de les escoles escaldenques en les polítiques de la parròquia. Com ha explicat la consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, la voluntat del Comú és ‘tenir en compte l’opinió dels infants i incloure-la dins les polítiques comunals’. Segons Pons, d’aquesta manera ‘es garanteixen els drets dels infants i es fan polítiques més inclusives’. Entre les propostes que tenen pensat aportar els dinou nens i nenes que formen part del Consell d’Infants hi ha millores als parcs, l’equipament d’edificis amb energia solar o instal·lar més fonts d’aigua.

Aquest dijous ha quedat constituït el primer Consell d’Infants d’Escaldes que vol promoure la participació ciutadana dels infants seguint les directrius de les Nacions Unides i s’emmarca en el projecte de Ciutats amigues de la infància d’Unicef.

L’objectiu, com ha exposat la consellera d’Infància i Joventut, Núria Pons, és tenir en compte l’opinió dels nens i nenes d’Escaldes per incloure les seves idees dins les polítiques comunals. Així, ‘es garanteixen els drets dels infants i es fan polítiques més inclusives’.

Com ha explicat Pons, el Consell d’Infants està format per dinou nens que representen els 950 alumnes de primera ensenyança de les escoles de la parròquia i la voluntat del Comú és recollir els seus suggeriments i opinions sobre les actuacions que realitza la corporació i rebre idees sobre possibles millores que es podrien fer. ‘Ser escoltats i que siguin presents’, ha resumit.

Els nens han rebut amb entusiasme la proposta per poder aportar les seves inquietuds i transmetre-les als polítics. Entre les idees que pensen que podrien dur a terme a la parròquia hi ha fer més parcs, més aparcaments o més camins turístics, com ha indicat l’alumna Meritxell Rozas; també millorar els parcs i les voreres per evitar que la gent s’entrebanqui, com ha exposat el membre del consell, Alexandre Souza; o instal·lar més fonts per beure o equipar alguns edificis amb energia solar, segons ha proposat l’estudiant David Gómez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada