Escaldes assigna les 17 parcel·les dels horts de Sucarana

Des de fa catorze anys, els padrins d’Escaldes-Engordany poden sol·licitar una parcel·la per conrear. Aquest dilluns ha tingut lloc el sorteig dels horts socials cedits per la família Sucarana. En total es disposa de 19 terrenys, i se’n destinen 17 per a la gent gran, 1 per a les escoles de la parròquia i un altre per a la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. La consellera de Gent Gran i Infància, Sandra Tomàs, ha explicat que els padrins valoren “moltíssim” poder disposar d’aquests terrenys perquè ells han viscut en l’entorn de conrear la terra. A l’acte hi han assistit un bon nombre de consellers, ja que han interromput la junta de Govern per poder fer el sorteig. L’equip comunal ha agraït a la família Sucarana que hagi cedit un any més l’espai.

El conseller de Medi Ambient, Didier Aleix, ha estat l’encarregat de fer de mà innocent al sorteig dels horts socials de la família Sucarana, aquest dilluns al Comú d’Escaldes-Engordany. En total s’han repartit 17 parcel·les per a 20 sol·licituds, així, resten tres persones en llista d’espera. En aquest sentit, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha dit que seria un bon gest per part dels que han obtingut el terreny que comparteixin l’espai amb un dels que s’han quedat sense. D’altra banda, com ja s’ha fet en edicions anteriors, també s’ha destinat una parcel·la a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) de l’hospital i un altre per a fer un taller intergeneracional (escolars dels centres de la parròquia amb padrins).

Tot i que el sorteig ha tingut lloc aquest dilluns, l’entrega de les claus no serà fins a l’1 d’abril. La consellera de Gent Gran, Sandra Tomàs, ha indicat que el sorteig s’ha fet uns dies abans perquè els padrins puguin preparar el planter prèviament a casa. Aquesta activitat, que es fa a l’aire lliure, és “molt valorada” pels padrins, ja que ells han viscut en aquest entorn, ha afegit Tomàs.

Al sorteig, hi han assistit un bon nombre de consellers i la cònsol major de la parròquia, ja que han aturat la junta de Govern per poder presenciar el sorteig dels terrenys. L’equip comunal ha agraït a la família Sucarana que hagi cedit un any més l’espai.

Text i foto: ANA