falgueroEl Comú d’Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dilluns una sessió de Consell de Comú per aprovar un crèdit extraordinari de 2,4 milions d’euros per fer front a les obres de l’aparcament del Falgueró. Després de rebre una parcel·la de 2.383 metres quadrats, en concepte de cessió obligatòria, davant de l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell, la corporació escaldenca tirarà endavant les obres de l’aparcament amb una capacitat per a 75 vehicles i amb possibilitat d’ampliació.

Els 2,4 milions d’euros de pressupost corresponen al desmunt total de la parcel·la per tal d’accedir-hi a nivell del vial en construcció, i l’adequació del terreny modificat per la seva utilització com aparcament. El termini estimat per dur a terme aquesta obra és de 12 a 15 mesos tenint en consideració que al pròxim mes de juny s’adjudicaran els treballs i es podran iniciar les obres. D’aquesta manera, entre el juny i el setembre del 2015 l’aparcament serà una realitat.

Han estat diversos els factors que permeten tirar endavant aquest projecte: l’interès públic per dotar a una de les zones més concorregudes de la parròquia de places d’aparcament, la càrrega financera del Comú continua sent sostenible sense comprometre la capacitat d’inversió en els propers exercicis i els ratis d’endeutament evolucionen positivament. En aquest sentit, també cal tenir en consideració que ara és el moment més òptim per portar a terme el desmunt en tant que la barrera acústica i l’encapsulat per minimitzar l’impacte sonor dels treballs ja està instal•lat. De no ser així, el Comú hauria de reinstal•lar les proteccions amb un cost aproximatiu de 85.000 euros.

Les obres de remodelació de la part alta de l’avinguda Carlemany s’iniciaran el proper 22 d’abril

Els treballs, que consistiran l’adequació de tots els serveis i l’embelliment de les voravies, finalitzaran a finals de juliol

El proper 22 d’abril s’iniciaran els treballs de remodelació de l’avinguda Carlemany en el tram comprès entre la plaça Santa Anna fins a la plaça dels Safaretjos. Les obres, amb un cost de 545.000 euros, consistiran en la renovació de totes les canalitzacions, els serveis de CAPESA, d’aigua termal, FEDA i d’Andorra Telecom, l’embelliment de les voravies i el canvi de l’enllumenat públic d’acord amb l’embelliment de la resta de l’avinguda Carlemany i l’avingudaPont de la Tosca.

En una primera fase, que s’iniciarà el 22 d’abril, es duran a terme els treballs de la plaça Santa Anna. El 5 de maig està previst que comencin les obres a l’avinguda Carlemany, fet que provocarà el tall del trànsit en ambdós sentits de circulació fins a principis de juliol. Per aquest motiu, tot i que la circulació es desviarà per la carretera de l’Obach i s’habilitaran dues zones d’aparcament en bateria – davant de l’Oficina de Turisme, abans del CIAM- perquè els vehicles que efectuen la càrrega i descàrrega ho puguin fer a les proximitats dels comerços. A principis de juliol s’habilitarà ja un carril de circulació fins que finalitzin les obres a finals de mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada