madriuEscaldes-Engordany ha publicat aquest dimecres al BOPA les modificacions al POUP en referència als límits geogràfics de la Vall del Madriu. De la mateixa manera, en l’edició del BOPA també es recull la sentència de la demanda que el Comú d’Andorra la Vella va cursar l’any 2008 per aquest motiu i que ha obligat a Escaldes a fer la rectificació. Consegüentment, el Comú d’Escaldes ha modificat el POUP i ha anul·lat les mencions que ‘podrien prestar a confusió’.

El Comú d’Escaldes-Engordany ha publicat les modificació del POUP que fan referència a límits amb Andorra la Vella; als límits propis de la parròquia; als territoris en situació d’indivís entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i al conveni trilateral de data 22 de desembre de 1987 atorgat entre els Comuns d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, i altres errors involuntaris que s’havien inclòs en el POUPEE.

Pel que fa a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, s’anul·len diferents textos: els que diuen ‘La vall del Madriu representa la muntanya d’Escaldes-Engordany i un espai amb un bagatge històric i simbòlic d’alt valor per a la població i la parròquia’ i que, segons la sentència podria generar confusió.

A més, el POUPEE es refereix erròniament a la vall del Madriu com a paisatge cultural ‘dins de la Parròquia d’Escaldes-Engordany’ i afirma, sense més precisió, que ‘Escaldes-Engordany ha estat secularment molt vinculada, de forma estreta i permanent, a la vall coneguda tradicionalment amb el nom de vall del Madriu’, que ‘la muntanya mitjana de la vall ha ofert fins a Fontverd superfícies importants de terres de conreu on les cases d’Escaldes han cercat recursos per a persones i bestiar’ i que ‘la vall del Madriu representa ‘la’ muntanya d’Escaldes-Engordany i un espai amb un bagatge històric i simbòlic d’alt valor per a la població de la parròquia’.

Aquestes afirmacions extretes del seu context ‘podrien generar certa confusió i donar a entendre’ que ‘la Vall del Madriu’ en tota la seva extensió està ubicada en territori escaldenc i administrada únicament pel Comú d’Escaldes-Engordany i per això s’ha procedit a la seva nul·litat.

El POUPEE també afirma de manera equivocada, segons la sentència, que ‘la zona natural millor conservada de la parròquia, i una de les millors del país, és la vall del Madriu, majoritàriament de propietat pública, seguint el curs dels rius Madriu i Perafita’. Aquesta afirmació igualment podria generar certa confusió i donar a entendre que la Vall del Madriu en tota la seva extensió està ubicada en territori escaldenc i administrada únicament pel Comú d’Escaldes-Engordany.

Així, el text també recull que cal fer modificacions als plànols d’Hidrologia superficial de la parròquia, al Mapa cobertes del sòl d’Andorra; Mapa forestal d’Andorra; Mapa d’espais d’interès natural de la parròquia; Mapa de senders i camins de la Vall del Madriu; Visuals d’Engolasters; Visuals vall del riu Valira; Visuals del Solà d’Engordany i Visuals de la vall del Madriu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada