Escaldes adreça la Diada de Sant Jordi al públic familiar

Un any més, la plaça Coprínceps ha acollit una nova celebració de la diada de Sant Jordi a Escaldes-Engordany. Pel que fa a les parades, 15 en total, amb floristeries, llibreters, pastisseries i associacions de la parròquia, el conseller de Cultura de la parròquia, Salomó Benchluch, ha detallat que s’ha mantingut un nombre similar al de l’any passat i ha celebrat que “de moment els temps ens acompanya i ens permet gaudir d’aquesta jornada de joia”.

Quant a la programació d’activitats que s’efectuaran en paral·lel a la Diada de Sant Jordi, Benchluch ha recalcat que “l’objectiu, com sempre, és potenciar la lectura i, per tant, volem oferir una jornada molt familiar perquè tant grans com petits en puguin gaudir”. D’aquesta manera, entre les diferents activitats programades, el conseller ha destacat els tallers de lectura adreçats per als infants, el concurs de punts de llibre fet per nens i nenes d’entre 3 i 10 anys, així com un taller per crear un drac a partir de càpsules de cafè reciclades, que és la novetat d’enguany.

sant jordi escaldes 1Un total de 15 parades, entre estands de llibreters, floristeries, pastisseries i associacions de la parròquia, s’han aplegat, des de primera hora d’aquest dissabte, a la plaça Coprínceps per celebrar una nova Diada de Sant Jordi a Escaldes-Engordany. Durant l’obertura de la fira, la cònsol major, Trini Marín, que ha estat un dels primers membres de l’equip comunal en comprar un parell de llibres, ha posat en relleu la importància de promocionar els autors del país, ja que “tenim grans escriptors” i en aquest sentit ha recalcat que “procuro ser curosa i cada cop que surt un llibre d’un autor andorrà intento aconseguir-lo”. Així, la cònsol major ha explicat que enguany ha optat per comprar ‘El ball de la vida’, d’Albert Salvadó i un llibre per fer batuts saludables, ja que tal com ha indicat, “fa uns mesos que els preparem a casa i he pensat que estaria bé comptar amb una mica més d’informació”.

Respecte al programa d’activitats, que s’allargaran fins a les 18.30 hores, el conseller de Cultura d’Escaldes, Salomó Benchluch, ha destacat que l’objectiu “és oferir una diada molt familiar perquè les famílies senceres, amb fills i néts, puguin gaudir d’aquesta jornada, que enguany, per sort, coincideix en dissabte”. Així, Benchluch, ha explicat que des de primera hora del matí s’han iniciat els tallers de lectura adreçats als infants, però també s’ha celebrat amb un aperitiu musical a càrrec de la cantautora Meritxell Gené, que ha servit per presentar el seu nou treball ‘Branques’, un disc que vincula cançó i poesia a través de 12 poetes dels Països Catalans.

sant jordi escaldes 2A partir de la tarda, es reprendran els tallers i a més, entre les cinc i les sis de la tarda, diferents autors del país s’aproparan a la plaça Coprínceps per signar alguns dels exemplars venuts. Finalment, a les 18.30 hores es lliuraran els premis del concurs dels punts de llibre infantils. Malgrat no fer cap recomanació concreta, Benchluch ha detallat que “enguany m’han regalat ‘La Bíblia andorrana’, d’Albert Villaró, i ja tinc moltes ganes de començar a llegir-lo”.

(Text i fotos: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.