Escaldes acull el 4t Trofeu de Ball Esportiu i el 1r Open de Ball Adaptat

Aquest dimecres s’ha presentat el 4t Trofeu de Ball Esportiu Escaldes-Engordany i el 1r Open de Ball Adaptat que se celebra per primer cop al Principat d’Andorra el proper diumenge 13 de maig el pavelló del Prat Gran. Els encarregats de presentar aquestes competicions han estat el conseller d’Esports , Joaquim Tomàs, i el vicepresident de la Federació Andorrana de Ball Esportiu, Xavier Santaella.

Enguany s’arriba a la 4a edició del Trofeu de Ball Esportiu Escaldes-Engordany puntuable per al rànquig espanyol, obert a totes les categories i a tots els grups d’edat. Aquesta competició comptarà amb la presència d’unes 200 parelles. A partir de les 11 del matí es disputarà la modalitat de ball estàndard que comptarà amb 11 categories, i a partir de les 15.30h tindrà lloc la modalitat de balls llatins amb 15 categories.

L’organització d’aquest esdeveniment significa un reconeixement a l’afició pel ball a Andorra, que s’ha anat incrementant en els darrers anys, fins al punt, que els comuns, com és el cas d’Escaldes-Engordany, ofereixen cursos de balls de saló davant la demanda i l’interès dels ciutadans i les ciutadanes per aquest esport. De fet, l’Escola de Ball dels Pirineus va ser una de les pioneres de l’ensenyament de ball al Principat d’Andorra.

El 2004 es va crear a Andorra el primer club de ball esportiu del país, el CBE Balland, amb el reconeixement del Consell Andorrà de l’Esport i la Federació Internacional (IDSF) que també va admetre el CBE Balland com a membre amb ple dret de veu i vot en aquest organisme. Els impulsors d’aquest club, la parella formada per Xavier Santaella i Susana Prinetti, han estat la primera parella a representar Andorra en competicions internacionals, on van obtenir un desè lloc al Mundial de 2004 i es van proclamar campions d’Espanya el 2006.

 

1r Open de Ball Adaptat

Una de les novetats d’aquest any és la celebració del 1r Open de Ball Adaptat, el primer que es disputa a Andorra d’aquestes característiques i que portarà fins al nostre país cinc parelles que ballaran amb cadira de rodes. L’Open començarà a les 18.30h.

Aquesta nova modalitat, que va quallant, és apte per a atletes amb discapacitat física que estan afectats de les extremitats inferiors. Els balladors/es en cadira de rodes poden participar en l’anomenat estil combinat, ballant amb un/a parella sense discapacitat, o en la modalitat de parelles usuaris ambdós de cadira de rodes.

Text i foto: Comú d’escaldes Engordany

TOTES LES NOTÍCIES