Un maridatge nou i sorprenen. Tradicional i modern. Antic i nou. O el que és el mateix, esbarts dansaires més acompanyament pop rock. Aquesta és la barreja que aquest dissabte a la tarda més d’un centenar de persones han gaudit i descobert de la mà de les cinc agrupacions d’esbarts existents al país. “Hem escollit el nostre repertori de músiques i balls habituals i tradicionals, però aquest cop acompanyats d’una banda i no d’una cobla o grup de folk”, ha relatat el director de l’Esbart Laurèdia, Jaume Torra. El resultat ha estat aplaudit amb entusiasme pels assistents i el mateix Torra ja ha vaticinat que aquesta iniciativa ha arribat per quedar-se. 

A més d’aquesta novetat, també es destacable que els cinc esbarts dansaires del país han compartit espai escènic. No és la primera vegada que ho fan, però només ho impulsen en dates especials. Aquest cop s’han reunit en el marc del Jambo Street Music que s’està celebrant aquest cap de setmana a la capital. “La feinada l’han tingut els músics, que han hagut d’adaptar o crear les partitures per a la nova versió”. Tot i això, Torra també ha ressaltat que la dificultat pels ballarins ha arribat en el moment de l’actuació, quan el ritme i el tempo de les músiques provoquen canvis en l’actuació final. “L’any que ve ens agradaria fer quelcom més arriscat, amb músiques que no ens siguin habituals o que ens proposin els mateixos organitzadors del Jambo”. 

En total, durant el cap de setmana, més de 350 artistes mostraran el seu talent en un festival de petit format que té com a objectiu la promoció de l’oferta musical del país. Al Jambo Street Music ja només li queda l’espai dedicat als més menuts, que arribarà un any més el migdia del diumenge del festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada