El  ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que aquest dimecres ha fet de portaveu del Govern, ha anunciat que, a partir d’ara, el personal no indefinit de l’administració pública gaudirà de les mateixes compensacions salarials que el funcionariat indefinit, pel que fa als diferents complements com ara dietes, hores extres o nocturnitat. En aquest sentit, Espot ha destacat que aquesta mesura és “transitòria i d’equitat”, atès que pròximament s’entrarà a tràmit la modificació de la Llei de la funció pública. Precisament, el portaveu del Govern ha assenyalat que “és millor fer-ho ara, que a les acaballes de la legislatura, perquè si no se’ns hagués acusat d’electoralisme”. D’altra banda, Espot també ha anunciat que s’afegirà un complement salarial als col·laboradors educatius, per tal de sufragar l’aportació que fins ara havien de fer ells mateixos, en cas de no arribar al salari mínim per disposar de cobertura de la CASS. Un fet que, segons ha explicat el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, afecta a unes 6 o 7 persones del total de 21 col·laboradors, que van sortir en la darrera convocatòria del ministeri d’Educació.

Després d’anys de reivindicació, el funcionariat eventual veurà complerta una de les seves principals peticions, la retribució dels complements salarials. I és que, segons ha anunciat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que aquest dimecres ha fet de portaveu del Govern, els eventuals de l’administració pública gaudiran de les mateixes plusvàlues que el personal indefinit, pel que fa a dietes, hores extres o nocturnitat, entre altres.

La proposta engegada per la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, i aprovada aquest dimecres en consell de ministres, implicarà la regularització dels contractes existents fins a la data, així com l’aplicació de les noves condicions a aquells que s’incorporin com a eventuals a partir d’ara. Una mesura d’equitat, segons ha ressaltat el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, que permetrà unificar les retribucions salarials dels treballadors públics. De la mateixa manera, Espot ha admès que “hem considerat que no podíem esperar més i que aquesta situació d’iniquitat no podia continuar existint”.

L’aprovació d’aquesta modificació serveix com a mesura transitòria de la futura Llei de la funció pública que, segons ha assenyalat Espot, “aviat s’entrarà a tràmit parlamentari”. En relació a aquesta modificació, Espot ha remarcat que “és millors fer-ho ara, que a les acaballes de la legislatura, perquè si no se’ns hagués acusat d’electoralisme”. En total, aquesta mesura podria afectar més de 600 eventuals, segons les dades que es disposen de l’any passat. Tot i això, l’executiu ja va anunciar ara fa uns mesos que durant aquest any s’aniria regularitzant la situació de gairebé 300 treballadors no indefinits.

D’altra banda, el portaveu de l’executiu també ha anunciat que, a petició del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i la titular de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, s’ha aprovat un complement pels col·laboradors educatius que no arribin al salari mínim. Fins ara, el personal que no arribava al salari mínim interprofessional havia de compensar aquesta diferència, per tal de garantir la seva cobertura a la CASS. Per aquest motiu, el Govern ha implementat aquest complement per fer front a aquesta situació, ja que en molts casos el fet que no s’arribés al salari mínim venia donat per la dedicació horària –no es realitzaven 40 hores setmanals–. Aquests canvis que entraran en vigor a partir del curs vinent afectaran entre 6 i 7 persones del total de 21 col·laboradors educatius, que ha contractat el ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, tal com ha assenyalat Espot.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada