torrentadaEls treballs de neteja que s’han dut a terme a la carretera de la Rabassa durant tota la nit han permès restablir la circulació a la zona aquest matí. A les 8.30 hores del matí els geòlegs s’han desplaçat a les zones afectades, als Cortals de Llumeneres, Aixirivall i la Peguera per observar l’afectació, i han confirmat que no es va produir cap esllavissada. Així, el desbordament del riu es va produir per la pluja forta i localitzada.

El següent pas que s’ha dut a terme és procedir d’immediat a la neteja de la captació d’aigües del poble d’Aixirivall i la Costa de Nagol. Aquesta es va veure afectada pel corrent d’arrossegalls de la zona de la Peguera, perquè la captació d’aigües va quedar sepultada per diversos metres de terra i pedres. Fins el moment s’ha pogut disposar d’aigua acumulada al dipòsit però s’ha recomanat que no es consumeixi, ja que surt bruta.

Els geòlegs estan analitzant com treballar en aquesta zona i es treballa conjuntament amb el Comú de Sant Julià de Lòria per habilitar terrenys on dipositar els sediments.

Pel que fa al trànsit, seguirà afectat durant diversos dies l’accés a la Rabassa per la Peguera. L’accés a Naturlandia està obert amb normalitat per la carretera de Juberri.

La important pluja també ha tingut afectació a la parròquia d’Escaldes-Engordany, on la captació de l’aigua, al Madriu i Perafita, s’ha vist afectada per l’arribada de sediments que han contaminat la qualitat de l’aigua.

El subministrament d’aigua es va tallar perquè a causa de les filtracions la qualitat de l’aigua no complia els mínims reglamentaris, i durant tota la nit s’ha treballat per intentar netejar la captació, els decantadors i els filtres. Les tasques, però, encara s’allargaran, com a mínim durant tot el matí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada