El BOPA publica aquest dimecres un decret pel qual es notifica que s’han resolt de manera anticipada préstecs a diferents persones o empreses per un import de més d’un milió d’euros, en el marc del programa de microcrèdits a empreses noves. Aquests diners hauran de ser satisfets pel Govern, que és qui respon per aquestes persones davant les entitats i, després, els haurà de reclamar als beneficiaris. D’altra banda, s’ha publicat la relació de préstecs a set projectes per un import total de 757.800 euros. Els préstecs que s’han consignat corresponen al període d’entre l’octubre del 2014 i el març del 2016, mentre que els atorgats daten d’entre l’octubre del 2014 i el març del 2015.

 El Govern ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) un decret pel qual es notifica que s’han resolt de manera anticipada préstecs a diferents empreses per valor de més d’un milió d’euros. Aquesta resolució suposa l’execució dels avals consignats pel Govern que s’emmarquen dins el programa de microcrèdits destinats al finançament privilegiat d’empreses o negocis de nova creació. Aquesta quantitat de diners serà la que haurà de satisfer el Govern, que és qui avalava aquestes empreses davant les entitats bancàries.

Els imports executats oscil·len entre els 13.967 euros i fins als 114.791 euros i en tots els casos els motius que es donen per executar aquest préstec és l’incompliment del contracte per part dels beneficiaris. Ara el Govern haurà de reclamar aquests diners a aquestes empreses o persones, per la qual cosa hi ha diferents vies possibles. Entre les persones que consten en la llista de préstecs de resolució anticipada hi ha Patrick García, el rector de la Universitat de les Valls.

A més a més, també s’ha publicat un altre decret per fer pública la relació de préstecs acordats i formalitzats del programa. L’import total és de 757.800 euros. Els imports que s’ha donat per als diferents projectes oscil·len entre els 10.800 i els 250.000 euros i són per a propostes com l’obertura d’un negoci per oferir servei als turistes (concretament ciclistes), emmagatzematge cel·lular, una cerveseria artesanal o l’obertura d’un nou centre d’estètica, entre altres. En total, els préstecs són per a set projectes.

(Text: ANA)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada