El judici contra el matrimoni de farmacèutics acusat de vendre substàncies dopants ha continuat avui al Tribunal de Corts amb una novetat important. Els magistrats han acceptat els arguments de les defenses i han anul·lat per irregular el registre policial a la farmàcia dels acusats, de manera que les proves obtingudes no es poden utilitzar. Els processats es poden enfrontar a unes penes d’inhabilitació d’entre dos i tres anys i a multes importants.

Els dos farmacèutics jutjats aquesta setmana al Tribunal de Corts per vendre substàncies dopants s’enfronten a una pena d’inhabilitació d’entre dos i tres anys i a multes d’entre 30.000 i 10.000 euros, a més de penes reduïdes de presó condicional. Aquesta és la condemna que demana la fiscalia en el seu informe de qualificació provisional.

El judici s’ha reprès avui amb un canvi important. El tribunal ha considerat nul el registre practicat per la policia al febrer del 2011 a la farmàcia i ha exclòs del sumari totes les proves derivades d’aquest decomís, de manera que no es poden utilitzar. Els magistrats han considerat que la propietària de la farmàcia no va ser suficientment informada de l’acusació. Tot i així creuen que hi ha altres proves a considerar i han decidit continuar el judici.

Durant les declaracions, el matrimoni acusat ha negat vendre medicaments dopants sense recepta o fora de la normativa. D’altra banda, les parts han demanat la incorporació al sumari de l’expedient administratiu que el ministeri de Salut va obrir contra l’establiment i pel qual va haver de pagar 15.000 euros de multa. L’informe es va obrir per vendre fàrmacs sense recepta. Demà la vista es reprendrà amb la lectura definitiva dels informes de les parts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada