Es reobren els estanys per a la pràctica de la pesca

Pescador
Pescador en un estany (Arxiu)

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha informat al Consell de Ministres de l’aprovació de l’Orde ministerial relativa a la temporada de pesca 2020. El nou text, que deroga l’anterior aprovat el passat 21 de febrer que va quedar suspès a causa de la situació generada per la COVID-19, reajusta alguna de les mesures emprades i torna a permetre la pesca en els estanys.

L’ordre ministerial, que entrarà en vigor aquest proper 13 de juny, deroga també les mesures excepcionals adoptades en el marc de la crisi sanitària, per les quals es suspenia o limitava la temporada de pesca 2020, vigents.

En aquest sentit, el nou ordre racionalitza les despeses relacionades amb les repoblacions piscícoles i, es limiten així a Engolasters i Tristaina els acotats intensius de pesca creats inicialment. Es fomenta la sostenibilitat de la pesca sense mort creant l’acotat sense mort de l’estany Primer de Tristaina, i es disminueixen a la meitat les captures autoritzades en acotats intensius per permís d’acotat, i se’n rebaixa igualment l’import. El nou text, manté una de les novetats introduïdes com ara l’allargament de la temporada als llacs fins a l’1 de novembre.

Així, es fixen els tipus d’aigües sotmeses a règim especial i els períodes hàbils per a la temporada de pesca 2020 (ambdós dates incloses) següents:

TOTES LES NOTÍCIES