Es reobre la RN-22 d’accés a França

La connexió viària amb França s’ha restablert aquest dimecres a la tarda després de divuit dies de tancament. La celeritat dels treballs per estabilitzar el terreny per garantir-ne la seguretat ha fet possible que s’hi pugui tornar a circular abans del previst. Just després de la reobertura, el túnel d’Envalira ha tornat a ser altre cop de pagament.

Segons ha informat RTVA minuts abans de les cinc alguns conductors ja feien cua impacients per tornar a creuar la frontera després de tants dies sense poder-ho fer. Han hagut d’esperar fins a les cinc i deu minuts, que ha estat el moment just en què s’obria la tanca que barrava el pas de vehicles. Els primers a circular un altre cop per la RN-22 han fet sonar els clàxons com a mostra de satisfacció.

Tot i que dilluns el prefecte d’Occitània anunciava la reobertura per a aquest divendres, la celeritat dels treballs ha permès avançar-la dos dies. Els treballs continuaran amb intensitat amb la reconstrucció dels talussos i la treta de pedra. La velocitat en aquest tram de la via queda limitada a 30 quilòmetres per hora.

Des d’aquest dimecres a la tarda es pot tornar a circular per la RN-22 després de divuit dies de tall. Els operaris francesos continuaran treballant per estabilitzar el terreny on hi havia perill d’esllavissada i han construït un mur al costat de la carretera que els servirà perquè els cotxes puguin passar-hi tot i que ells continuïn treballant.

Just després de la reobertura de la RN-22, el túnel d’Envalira ja tornava a ser de pagament. Sí que continuarà sent gratuït el transport públic des d’Andorra fins al Pas de la Casa fins al 2 de juny, quan finalitza la campanya ‘El Pas de la Casa t’espera’ per incentivar el consum intern.