El director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha comparegut aquest divendres en roda de premsa per informar de la reobertura al trànsit de l’accés al Pas de la Casa, al Serrat i a la part nord d’Arinsal. La darrera de les carreteres generals en recuperar la normalitat ha estat la CG2, tallada al trànsit des de dijous al matí a causa de l’elevat risc d’allaus. Protecció Civil ha autoritzat de nou la circulació pocs minuts abans de dos quarts de dotze del matí.

Els equips tècnics han estat treballant des de les set del matí a la zona amb l’objectiu d’avaluar les acumulacions de neu i n’han comprovat l’estabilitat, ja que només en una de les vuit zones on s’han llençat càrregues explosives s’ha produït un despreniment.

A la zona d’Arinsal, també s’ha verificat la seguretat dels punts més sensibles tant a la zona de les Fonts, on s’han realitzat set tirs, com a la de Percanela. La circulació s’ha reobert a les 10 del matí a la carretera general 5, permetent la mobilitat dels veïns dels edificis confinats i el retorn dels evacuats.

Al voltant de la mateixa hora s’ha autoritzat el trànsit a la general 4 entre Arans i el Serrat, després del vistiplau tècnic. La circulació ha quedat totalment restablerta també als vols de les deu matí per amb reforç policial. En aquesta vall, només els habitants d’una vintena d’habitatges a la Salines continuen confinats perquè l’accés a la urbanització es troba en una àrea més exposada.

Francesc Areny ha informat també dels reallotjaments realitzats durant la nit de dijous de les persones bloquejades pels talls de neu. Els infants que havien d’accedir en transport escolar al Pas de la Casa durant la tarda d’ahir, van ser acollits a la casa de colònies d’Aina. Aquest divendres al matí han estat traslladats al centre de segona ensenyança de l’escola andorrana d’Encamp per, un cop reobert el trànsit, ser retornats al Pas. També en aquesta vila encampadana van ser recol·locades 150 persones, majoritàriament turistes, i també es va allotjar en set hotels de Canillo un total de 135 persones més.

A l’altra vall, en total el comú es va fer càrrec del reallotjament d’una vuitantena de persones.

Francesc Areny va voler agrair la col·laboració dels comuns, però de manera especial dels de Canillo, Encamp, Ordino i la Massana, per l’acollida de les persones afectades pels talls viaris. També ha fet un balanç molt positiu de la tasca realitzada per totes les persones que han participat en l’operatiu.

Foto: ANA

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada