El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres la renovació de l’autorització d’importació de residus de la Cerdanya per a la valorització energètica al Centre de Tractament de Residus.

La importació de residus de la Cerdanya es va aprovar el juny del 2017 per un termini d’un any i amb una quantitat màxima de 10.000 tones de residus municipals no perillosos. Així, aquest mes de juny finalitza el conveni, i per això s’ha aprovat la renovació de l’autorització.

La valoració del primer any de funcionament de la importació de residus ha estat positiva, ja que s’han importat un total de 6.912 tones de residus. Això ha permès augmentar la producció d’energia elèctrica del CTR en prop del 35%. A més, la qualitat dels residus ha estat bona i ha permès fer-ne un tractament adequat sense augmentar en cap cas les emissions.

La importació de residus s’emmarca en la conveniència d’aplicar el principi de proximitat geogràfica, de prioritat de valorització i d’autosuficiència en tot allò relatiu al trasllat de residus, en particular quan la destinació dels residus sigui l’eliminació i la utilització dels mètodes i les tecnologies més adequats per garantir un nivell elevat de protecció de la salut humana i del medi ambient. A més, Andorra va exportar durant el 2017 un total de 87.352 tones de residus, el que representa el 70% dels seus residus generats al Principat.

L’acord especifica que la planta de valorització energètica d’Andorra és adequada per valoritzar els residus, segons mètodes ambientalment racionals i eficients, i compleix amb els criteris de valorització energètica establerts en la directiva del Parlament Europeu i del Consell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada