Es renova el conveni amb la UNED per a la formació dels interns al Centre Penitenciari

El centre penitenciari de la Comella
El centre penitenciari de la Comella. Foto: ARXIU

El Govern, a proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha aprovat la renovació del Conveni específic amb la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) pel qual es regula l’accés i/o l’admissió en aquesta universitat espanyola a distància d’estudiants interns del Centre Penitenciari d’Andorra.

A través del conveni també es desenvolupen mecanismes per facilitar els estudis del curs d’accés a la universitat per a majors de 25/45 anys i de grau per als interns.

Així, es destina un docent que exerceix les seves funcions al Centre Penitenciari per tal d’acompanyar als alumnes en la seva formació. A més també assumeix les tasques d’informació de l’oferta educativa que tenen a l’abast i els assessora en els processos administratius de gestions de matrícules i de convocatòries.

El conveni amb la UNED es va signar el 2018 per tal d’afavorir l’accés a la formació entre els interns del Centre Penitenciari, facilitant així la reinserció social i fomentant la realització personal i la cohesió social i cultural per mitjà de la igualtat d’oportunitats.

TOTES LES NOTÍCIES