El Govern ha aprovat a proposta del ministeris de Justícia i Interior i de Turisme i Medi Ambient el reglament de les enceses de foc, un text que precisa i amplia la normativa en vigor des del 1996.

El text obeeix a la voluntat manifestada pel Govern i pels mateixos comuns, amb qui ha estat consensuat, de regular l’ús del foc com a eina per eliminar residus agrícoles i forestals i les activitats que suposin un risc d’incendi en els períodes de l’any de més perill.

El reglament prohibeix amb caràcter general les enceses de foc, però estableix sota quines condicions i criteris aquestes es poden realitzar. Una de les novetats principals és el del procediment d’autorització. L’interessat no haurà de presentar una súplica com fins ara sinó comunicar-ho amb un mínim de tres dies hàbils d’antelació al comú corresponent mitjançant la presentació d’un formulari, que es trametrà a Protecció Civil i aquest a tots els departaments afectats: Agricultura, Medi Ambient, Bombers i Banders.

També estableix de manera precisa els requisits de qualsevol encesa de foc com són la vigilància permanent, l’altura màxima de les flames, les condicions del terreny en que es realitzin, la velocitat màxima del vent, disposar d’una assegurança de responsabilitat civil o garantir l’extinció total posterior, entre d’altres. Alhora precisa per cadascuna de les activitats precises l’obligatorietat de disposar de mitjans d’extinció.

La normativa també prohibeix les cremes per a treballs agrícoles o forestals durant els mesos de gener, febrer, juny, juliol i agost amb excepcions puntuals, períodes que es poden ampliar en funció de les condicions meteorològiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada