centre-penitenciari-presoEl Consell de Ministres ha aprovat a proposta del Ministeri de Justícia i Interior un reglament sobre les divises i els distintius d’identificació, i les distincions, les recompenses i les gratificacions dels membres del Cos Penitenciari.

El reglament desenvolupa la Llei del Cos Penitenciari que preveu que els membres d’aquest cos especial, en qualitat d’agents de l’autoritat, han d’anar identificats. Així, es defineixen i concreten la forma i el contingut del carnet professional i de la placa emblema, i de les diverses divises, que són els escuts distintius i els distintius de grau i d’antiguitat, i es defineix igualment el carnet distintiu dels membres del Cos jubilats.

La Llei del Cos Penitenciari també reconeix la possibilitat dels membres del Cos de ser distingits o recompensats en algun dels supòsits que es determinin reglamentàriament, com també la possibilitat de rebre gratificacions no consolidables per serveis extraordinaris.

En aquest sentit, el reglament desenvolupa un sistema que honora les actuacions dels agents del Cos Penitenciari i dels altres funcionaris que hi són adscrits, exercides amb cautela i dedicació especial. A aquest efecte, es regulen els tipus de distincions i recompenses: la medalla d’or, la medalla d’argent, la medalla de bronze, la placa de jubilació i la medalla institucional, i com se n’efectua el lliurament, i s’enumeren les situacions específiques i excepcionals que mereixen gratificacions, com també el procediment de concessió i remuneració de les mateixes gratificacions, que dependrà de la proposta que faci en cada cas el director del Cos al ministre d’Interior i de l’aprovació del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada