La  campanya de declaració de l’Impost sobre la renda de les persones físiques corresponent a l’exercici 2016 va finalitzar aquest dilluns 2 d’octubre, registrant un augment del nombre de declaracions del 13,8% respecte a l’exercici 2015.

El Departament de Tributs i de Fronteres ha registrat, en total, 14.701 declaracions de l’IRPF, el que representa un 7% més de les que s’esperava rebre. Del total de declaracions, el 65% s’han fet de manera presencial, i el 35% restant s’ha fet per via online.

Així, les xifres registrades mostren un augment de la presentació de declaracions respecte a l’exercici del 2015, que s’ha produït gràcies a l’increment de les declaracions efectuades de manera telemàtica. Mentre que de les declaracions corresponents a l’exercici 2015 es van presentar 3.555 online, enguany se n’han presentat 5.213, el que suposa un 46% més. Les declaracions presentades presencialment han augmentat un 1%, passant de les 9.365 corresponents al 2015 a les 9.488 del 2016.

D’altra banda, pel que fa a les dates de presentació, durant els cinc primers mesos del període voluntari es van presentar més de 6.400 declaracions, i a partir del setembre i fins a la finalització del període voluntari, es van presentar prop de 8.300, és a dir que més de la meitat de les declaracions s’han presentat en el darrer mes.

Aquestes dades són les registrades al tancament del període voluntari, però poden variar lleugerament amb l’anàlisi aprofundit de les declaracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada