La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el cònsol major de la Massana, David Baró, han signat aquest dilluns dos convenis relacionats amb l’accés a la natura. En primer lloc, han acordat que el Govern recuperi la concessió del terreny on es troba ubicat el refugi del Comapedrosa per tal de poder-hi fer millores, i en segon lloc, han signat que el Comú assumeixi el manteniment del camí de la Massana que forma part del Pla sectorial d’Infraestructures verdes.

Els dos convenis signats aquest dilluns tenen com a objectiu facilitar la gestió dels recursos per tal de continuar potenciant l’objectiu d’acostar la natura a la ciutadania i de fer-ho de manera sostenible.

El primer conveni preveu la cessió del terreny del refugi del Comapedrosa al Govern, per tal que aquest pugui dur-hi a terme les millores necessàries. La ministra ha explicat que aquestes instal•lacions han quedat envellides, i que es vol millorar el refugi en sintonia amb la qualitat dels altres refugis guardats del país, i donant prioritat a l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

La iniciativa s’emmarca, a més, en la política nacional de desenvolupament sostenible de l’ús dels refugis guardats del país, i encaixa amb la voluntat de reforçar el posicionament d’Andorra com a destinació de turisme de muntanya.

En aquest sentit, Calvó ha recordat l’èxit de la iniciativa engegada l’any passat per oferir un recorregut per zones d’alta muntanya que uneix tots els refugis guardats existents: la ruta Coronallacs. La ministra ha indicat que en l’última temporada ja hi ha hagut més de 400 excursionistes que han fet la ruta, el que suposa haver triplicat el nombre de muntanyencs que ho van fer la temporada passada.

El conveni signat aquest dilluns permet garantir la disponibilitat del terreny durant 99 anys a comptar de la seva creació l’any 1989, el que suposa una garantia a l’hora de fer-hi obres de gran abast.

Pel que fa al conveni referent al Pla sectorial d’infraestructures verdes, tant la ministra com el cònsol han manifestat el seu compromís amb aquesta iniciativa que vol acostar la natura a tota la ciutadania, i en especial al públic familiar. Així, el conveni preveu que el Govern acabarà de millorar els trams pendents del Pla sectorial d’infraestructures verdes, i estableix que el Comú de la Massana es farà càrrec del manteniment del tram que pertany a la parròquia.

El Pla sectorial d’infraestructures verdes unirà el nucli urbà amb la natura amb un recorregut ininterromput des de les valls centrals fins a Sorteny. Per fer-ho, en els darrers anys s’han condicionat diversos trams a la parròquia d’Ordino i de la Massana, i ja s’ha aconseguit augmentar l’afluència de visitants a aquestes zones.

El cònsol major de la Massana ha volgut mostrar el compromís del Comú amb aquest projecte per fomentar el senderisme i el turisme de muntanya a la parròquia, i ha explicat que per aquest motiu es farà càrrec del manteniment i les millores de la xarxa, seguint els criteris definits al Pla sectorial i la Llei de competències dels comuns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada