eic-joverEl  ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha presentat en roda de premsa el contingut del decret de prevenció i tractament de situacions d’assetjament escolar als centres educatius del Principat d’Andorra aprovat en la passada sessió del Consell de Ministres.

El text s’organitza en 17 articles i dos annexos que han estat treballats conjuntament per part de professionals dels tres sistemes educatius. El decret defineix l’assetjament escolar, el procediments de detecció i els protocols d’actuació. El decret contempla com a objectiu prioritari l’aplicació de les polítiques de prevenció que s’han de dur a terme des dels sistemes educatius.

En aquest sentit, s’identifiquen una sèrie d’indicadors predeterminats que permeten objectivar-ne el procés d’identificació. L’àrea d’inspecció i qualitat educativa assumeix un rol central com a catalitzador, essent responsable de rebre les notificacions dels possibles casos d’assetjament i fer-ne el seguiment, recopilant i analitzant les diferents dades i paràmetres per tal de confirmar l’assetjament i activar els protocols d’actuació.

El decret s’aprova amb l’objectiu de reiterar la rellevància que les autoritats educatives atorguen a la prevenció de l’assetjament escolar i la voluntat ferma de  millorar i dotar de més entitat jurídica el protocol ja existent.

Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada