Es recullen més de 100 excrements de gossos en dues setmanes a la Seu

La brigada municipal de neteja de la Seu d’Urgell ha recollit en dues setmanes un total de 103 caques de gos en diferents espais públics de la ciutat. A cada excrement que s’ha anat trobant s’hi ha col·locat una bandereta de color vermell per senyalitzar que es tracta d’un comportament incívic.

A més, també s’ha deixat col·locat un plafó explicatiu on es remarca que malgrat que la majoria dels amos dels gossos recullen de la via pública les caques de la seva mascota encara n’hi ha que no ho fan. És per això que es demana la col·laboració de tots els ciutadans que tenen un gos que recullin els excrements del seu animal de companyia amb l’objectiu de fer un ús cívic de les places i els carrers de la Seu perquè tothom en pugui gaudir.

Aquesta actuació més exhaustiva s’ha portat a terme entre el 28 de maig i el 7 de juny. En aquest període s’han recollit 9 caques a la plaça i al carrer de Monturull; 27 a la plaça Lleteries; 20 a la plaça de Joan Sansa; 15 al Parc del Cadí; i 16 caques més al Parc del Valira.

L’acció de marcar les caques de gos trobades en espais públics de la Seu s’emmarca en la nova fase, iniciada el passat mes d’abril, de la campanya de civisme La Seu és casa teva. Cuida-la! que impulsa l’Ajuntament urgellenc.

Recordem que durant tres mesos, la campanya fa especial incís en tres ítems principals com són la recollida dels excrements de gossos; el bon ús de les papereres i el correcte reciclatge de les deixalles.

Aquestes tres línies d’actuació estan pensades per conscienciar els urgellencs de fer un ús cívic dels espais públics de la ciutat, així com de les conseqüències que comporten els comportaments incívics per a tothom.

 

TOTES LES NOTÍCIES