Es recullen gairebé 5.000 signatures per demanar la restitució de les delegacions de TV3

La recollida de signatures per demanar la restitució de les corresponsalies de TV3 al Pirineu (Alt Urgell, la Cerdanya, Andorra i els Pallars), la Catalunya Nord, i les Terres de l’Ebre, ja ha aconseguit gairebé 5.000 suports, l’objectiu fixat. La campanya, que s’ha fet a través del web www.change.org, demana al president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart, i al director de TV3, Eugeni Sallent, que es mantinguin les delegacions territorials per ‘garantir l’equilibri territorial informatiu, el rigor periodístic i la diversitat informativa’. De la seva banda, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals diu que la mesura suposa un estalvi de 546.000 euros anuals.

La campanya, impulsada per l’exregidora de Festes de la Seu d’Urgell Mireia Pellicer, lamenta que amb el tancament de les delegacions, els territoris més despoblats de parla catalana perdin presència a l’actualitat catalana i guanyin ‘una invisibilitat no merescuda de les persones que formen part d’aquests territoris, potenciant el centralisme informatiu’. Aquest dilluns a la tarda s’han assolit quasi bé les 5.000 signatures, que era l’objectiu inicial.

De la seva banda, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha emès un comunicat en què assegura que es garanteix la informació de qualitat i de proximitat a tot el territori, i que la mesura de finalitzar la relació amb les productores privades i els col·laboradors externs ‘s’emmarca en les polítiques de contenció de la despesa de la Corporació i suposarà un estalvi addicional de 546.000 euros anuals’.

La CCMA afegeix que al gener es va començar la reorganització de les delegacions i els equips de treball d’informatius i d’esports, cosa que ha comportat un estalvi de gairebé 1,1 milions d’euros anuals.