El  Consell de Ministres ha aprovat avui la realització d’un estudi de valorització del patrimoni gastronòmic andorrà. Es tracta d’un projecte liderat per dos ministeris: el d’Educació i Ensenyament Superior, i el de Turisme a proposta del Centre de Recerca Sociològica de l’Institut d’Estudis Andorrans. La iniciativa també compta amb la col·laboració de l’Institut Supérieur du Tourisme de l’Hôtellerie et de l’Alimentation de l’Université de Toulouse-Jean Jaurès (ISTHIA) i de l’assessor en aquesta temàtica, Bartumeu Gabriel.

L’estudi tindrà com a resultat una definició de la identitat gastronòmica del Principat i dona continuïtat al treball de recerca “Alimentació i patrimoni gastronòmic andorrà” que en la convocatòria 2016, va rebre un ajut a projectes de recerca i transferència de temàtica andorrana. L’estudi té dos grans objectius: identificar la gastronomia practicada pels restauradors del país; i ser una eina de consultoria en referència a les preconitzacions derivades de les conclusions del treball.

S’han previst diferents fases per a la seva realització, entre elles la constitució d’una comissió d’experts de l’alimentació, de la gastronomia i del turisme a Andorra. Aquesta comissió vol implicar els professionals de l’alimentació i de la gastronomia del país i serà una etapa imprescindible d’aquest treball ja que serà una plataforma de discussió, d’intercanvi de coneixements i d’ajuda a la decisió. Respecte al treball de camp i la recopilació de les dades, aquest contempla entrevistes als xefs, cuiners o representants de la gastronomia andorrana que participen a la promoció de la gastronomia del país, així com la creació d’una base de dades dels xefs d’Andorra i de les seves gastronomies.

L’estudi també preveu accions dirigides als actors de la gastronomia i de la restauració d’Andorra, com la creació d’un llibre de receptes, de tallers de cuina, o d’un distintiu de la marca de la cuina andorrana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada