Durant els cinc anys de funcionament del programa de donació d’unitats de sang de cordó umbilical, s’han dut a terme tres trasplantaments utilitzant mostres obtingudes a Andorra. El primer trasplantament es va fer l’any 2014, el segon l’any 2017 i el tercer aquest any 2018.

Aquests resultats satisfactoris avalen l’esforç nacional realitzat en aquest programa, alhora que reafirma la qualitat del procediment que s’ha establert per a l’obtenció, la validació, el transport, el processament, la criopreservació i l’emmagatzematge de les mostres viables. Les dades obtingudes durant l’any 2017 també evidencien que les dones gestants andorranes han mostrat de nou la seva solidaritat, en haver assolit unes xifres molt elevades d’inscripcions al programa de donació d’unitats de sang de cordó umbilical i de donacions respecte al nombre total de parts: 544 parts, 308 inscripcions com a donants i 175 donacions efectives.

 El programa de donació d’unitats de cordó umbilical d’Andorra és una realitat gràcies a l’impuls conjunt entre el Govern d’Andorra i el Govern d’Espanya, amb la col·laboració de la Organización Nacional de Trasplantes, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, la Fundació Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia, la Fundació Crèdit Andorrà i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada