La  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha informat aquest dimecres al Consell de Ministres de l’Ordre Ministerial relativa a la temporada de pesca del 2017.

L’ordre ministerial, que es va aprovar dimarts a la Comissió de Pesca, diferencia les dates de la temporada depenent de les zones.

Així, la temporada de pesca als rius de les valls s’iniciarà el proper 8 d’abril i finalitzarà el 15 d’octubre. Pel que fa a la pesca al riu Gran Valira, tindrà lloc del 14 de març al 19 de novembre.

L’obertura del període hàbil per a la pesca als estanys, llacs i a altres masses d’aigua de les valls, llevat de les excepcions regulades, tindrà lloc el 17 de juny, i el tancament serà el 15 d’octubre.

Pel que fa als acotats de pesca, els períodes de la temporada són els següents:

Acotats de pesca intensiva

Acotat de pesca de l’estany d’Engolasters – del 14 de març fins al 19 de novembre Acotat de pesca del riu d’Ós – del 14 de març al 19 de novembre Acotat de pesca del Valira del Nord – del 8 d’abril al 15 d’octubre Acotat de pesca de Tristaina – del 17 de juny al 15 d’octubre

Acotats de pesca sense mort

Acotat de pesca sense mort del riu Gran Valira – del 14 de març al 19 de novembre Acotat de pesca sense mort de la Cortinada – del 8 d’abril al 15 d’octubre Acotat de pesca sense mort del primer estany dels Pessons – del 17 de juny al 15 d’octubre Acotat de pesca sense mort d’Encamp – del 8 d’abril al 15 d’octubre Acotat de pesca sense mort d’Erts – del 8 d’abril al 15 d’octubre

Acotats de pesca amb limitacions

Acotat de pesca del cercle de Pessons – del 17 de juny al 15 d’octubre Acotat als rius del Parc Natural de la Vall de Sorteny – del 17 de juny al 15 d’octubre Estany de l’Estanyó – del 17 de juny al 15 d’octubre Riu de Manegó – del 17 de juny al 15 d’octubre

Acotats de pesca amb mosca

Estany del Mig de l’Angonella – del 17 de juny al 15 d’octubre Estany del Mig d’Ensagents – del 17 de juny al 15 d’octubre Estany de les Canals Roges – del 17 de juny al 15 d’octubre

Pesca de la granota

El període hàbil per a la pesca de la granota roja (Rana temporaria) és del 14 de març al 15 d’octubre del 2016, ambdues dates incloses.

En els diferents acotats de pesca s’estableixen determinats dies en què romandran tancats per la celebració de diversos esdeveniments que queden detallats a l’ordre ministerial.

D’altra banda, per a la temporada 2017 s’han establert algunes modificacions respecte de la temporada passada per tal de millorar cada any la gestió de la pesca. Així, es canvia el nombre de captures permeses als acotats de pesca amb mosca. Mentre que el 2016 se’n permetien fins a 8, amb un mínim de 20 centímetres, el 2017 es permetrà una sola captura de màxim 40 centímetres, per tal de disposar de truites de grans dimensions en pesca amb mosca.

A l’estany primer dels Pessons es permet la pesca sense mort, i tot i que el 2016 es podia pescar amb mosca i esquer artificial d’un sol ham, el 2017 es limita només a la pesca amb mosca per evitar la mortalitat.

Al Cercle dels Pessons, la temporada del 2017 es rebaixa la tarifa al preu de la resta d’acotats, i es redueix el nombre de captures permeses, per tal de limitar les captures pel nombre, i no pel preu del permís.

Finalment, l’import de la quota de la Federació Andorrana de Caça i Pesca de temporada per a estrangers s’ha equiparat al de la llicència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada