S’acaba de publicar l’obra de Xavier Planas i el seu equip que va rebre l’Ajut a la investigació lingü.stica Lídia Armengol Vila 2013. “Anàlisi fisiogràfica de topònims andorrans d’arrel preromana” aborda l’estudi de noms de lloc a partir d’una metodologia pluridisciplinària que es basa en l’anàlisi fisiogràfica comparativa (paisatgística, geològica, etc.), el coneixement històric i lingüístic del territori i la comparació amb el basc.

L’octubre del 2013, la comissió de selecció de l’Ajut va valorar la proposta de Planas com un projecte de gran qualitat i en va ressaltar la innovació metodològica, concretament l’enfocament multidisciplinari per treballar el tema de la toponímia preromana des d’un vessant poc habitual, perquè l’enfocament se sol dur a terme des d’un àmbit científic concret i no abastant geografia, història i llengua.

Xavier Planas és geòleg i actualment exerceix de tècnic de riscos naturals al Ministeri d’Ordenament Territorial del Govern. Ha comptat amb la col·laboració de Carles Gascón, geògraf i historiador, i els filòlegs bascos i especialistes en toponímia Juan Karlos Lopez-Mugartza i Mikel Belasko. L’obra es podrà comprar a les llibreries a un preu de 12 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada