El workshop ocupacional realitzat ahir al CETAP-Telecentre de l’Alt Urgell s’ha tancat amb un balanç molt satisfactori, ja que es preveu la formalització d’uns 25 contractes laborals en empreses de la comarca i de Cerdanya. La sessió va permetre posar en contacte els usuaris del Programa Joves per l’Ocupació a l’Alt Urgell, impulsat pel Consell Comarcal, amb una vintena d’empreses dels sectors que comprèn el programa i que són el forestal, l’agroalimentari i l’hostaleria.

Aquest workshop forma part del Programa Joves per l’Ocupació, que a l’Alt Urgell es va posar en funcionament el passat més de febrer. Es tracta d’un programa innovador de formació en alternança amb l’experiència pràctica en empreses i està destinat a persones joves d’entre 16 i 25 anys en situació d’atur, amb baixa qualificació o amb dèficits formatius que han abandonat el sistema educatiu, és la 2na experiència d’aquestes característiques que es porta a terme a l’Alt Urgell.

La valoració de la jornada ocupacional ha estat molt positiva, tant per a les empreses, les quals han trobat perfils professionals del seu interès, com per als joves que han tingut l’oportunitat de realitzar diverses entrevistes de feina amb els empresaris del territori.

Les contractacions, que començaran a ser efectives a partir de juny, es faran per un període de sis mesos. Les empreses que contractin aquests joves rebran una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) equivalent al salari mínim interprofessional.

El programa Joves per l’Ocupació a l’Alt Urgell està gestionat pel Consell Comarcal, a través de l’Oficina Jove i de l’àrea de promoció econòmica, i subvencionat per SOC i el Fons Social Europeu, i s’emmarca en les diferents accions que l’ens comarcal ha endegat per fomentar l’ocupació a la comarca.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada