El ministre de Turisme, Francesc Camp, i el director de Formació Professional, Formació d’Adults i Recursos Educatius, Joaquim Torredà, participen aquesta tarda a la presentació del projecte “Identificació i revaloració del patrimoni gastronòmic viu d’Andorra” a càrrec de la professora de sociologia i col·laboradora del CRES i de l’IEA, Diana Oliveira, així com a la conferència posterior en la qual l’experta investigadora al laboratori de recerca Certop de la Universitat de Toulouse, Jacinthe Bessière, presentarà la seva anàlisi sobre la relació existent entre el patrimoni alimentari i el desenvolupament turístic i econòmic dels territoris de muntanya.

Aquest acte s’emmarca en un global d’iniciatives impulsades pel Ministeri de Turisme i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior per a definir una estratègia d’àmbit nacional que permeti articular un discurs clar i unificat entorn de l’oferta gastronòmica d’Andorra i posicionar el país com una destinació atractiva per les seves propostes gastronòmiques i culinàries autòctones.

A finals del 2017, el Govern va encarregar un estudi d’identificació i valoració del patrimoni gastronòmic andorrà a l’Institut d’Estudis Andorrans. Aquest estudi el desenvolupat el CRES amb col·laboració amb els experts Diana Oliveira, i el gastrònom Bartumeu Gabriel. També s’han mantingut diverses trobades amb els principals actors en la matèria i s’han intercanviat experiències amb el Departament d’Agricultura, Andorra Turisme, la Unió Hotelera d’Andorra, així com cuiners i professionals de l’hostaleria i la restauració del país.

En els pròxims mesos està previst que s’organitzin tallers i xerrades amb els diferents cuiners del Principat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada