espotEl ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, han presidit aquest divendres la Taula permanent per a la formació en el treball. La reunió ha servit per presentar les línies bàsiques dels dos programes que el Govern posarà en marxa en breu: el programa per al foment de l’ocupabilitat per a joves actius de 16 a 20 anys i el programa de foment de l’ocupació en zones geogràfiques allunyades dels principals eixos i nuclis de població.

El projecte destinat als joves de 16 a 20 anys vol donar resposta a aquells que, havent acabat l’ensenyament obligatori, no han obtingut una certificació que els permeti continuar la seva formació acadèmica i tenen dificultats per inserir-se al mercat laboral. D’aquesta manera, s’oferirà una estructura formativa diversificada i professionalitzadora que fomenti l’ocupabilitat i la integració dels joves en risc d’exclusió social.

Aquest projecte comptarà amb 3 fases. Les dues primeres seran pilotades pel Ministeri d’Educació i Joventut i aniran adreçades al desenvolupament de competències transversals i, en segon lloc, al desenvolupament de competències específiques transversals i laborals, incloent mòduls de formació i estades formatives en empresa. La tercera fase serà liderada pel Ministeri de Justícia i Interior i contempla el desenvolupament de competències laborals, amb contractes de treball específics amb les empreses.

D’altra banda, el programa de foment de l’ocupació en zones geogràfiques allunyades dels principals eixos i nuclis de població té com a finalitat atorgar incentius per treballar i evitar la rotació de personal en zones allunyades d’Andorra, com és el cas del Pas de la Casa, entre altres.

Aquest programa tindrà una doble vessant: les subvencions a l’empresa de 150 euros mensuals per treballador que hauran de permetre oferir un salari mínim competitiu de 1.100 euros; així com un segon eix amb un ajut per als treballadors per sufragar el cost del transport, ja sigui públic o privat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada