El concurs per dissenyar les monedes d’euro andorranes ha rebut un total de 37 propostes, de les quals 30 corresponen a persones físiques i set a empreses. Finalment, han estat 87 les persones o empreses que han retirat els plecs del concurs, però només 37 han acabat presentant una proposta que ha de servir per escollir el disseny que lluiran els euros andorrans.

El concurs és per a tres dissenys: el de la moneda d’1 euro; el de les monedes de 50, 20 i 10 cèntims; i el de les monedes de 5, 2 i 1 cèntim. La imatge de la peça de dos euros serà la de l’escut d’Andorra. A mitjans de març es va presentar el concurs i es va destacar que l’objectiu és que el dia 1 de gener del 2014 estiguin ja en circulació un total de 6,5 milions de monedes per valor de 2 milions d’euros, un 20% de les quals quedaran reservades per a col·leccionistes i que serviran per sufragar els costos de tot el procés.

Serà un jurat presidit pel ministre de Cultura, Albert Esteve, i format per tècnics dels Ministeris de Finances i de Cultura, així com algun representant de l’INAF, els qui valoraran les propostes presentades i faran arribar al Govern el disseny guanyador perquè aquest l’aprovi el dia 24 d’abril.

Els guanyadors de cada un dels tres lots obtindran un premi de 2.000 euros. Els concursants tenien temps de presentar els dissenys fins aquest dijous, el 16 d’abril s’obriran les pliques, i després que el 24 d’abril l’hagi aprovat Govern, s’enviaran als gravadors perquè en validin la viabilitat. Un cop s’hagi rebut la validació dels tècnics es farà l’aprovació final dels dissenys el dia 27 de maig.

Posteriorment s’ha d’enviar a la UE perquè en faci també la validació definitiva que, un cop obtinguda, ha de permetre el 15 de juny iniciar l’elaboració dels encunys a les cases de la moneda d’Espanya i de França.

Es preveu que el 15 de setembre ja es tinguin les primeres monedes perquè a partir d’aleshores i fins al novembre es faci la producció completa. Entre el novembre i el desembre d’enguany se’n farà la distribució i el dia 1 de gener del 2014 ja estaran llestes per a la seva circulació.

1 comentari

  1. Mes que ganes de veure les monedes tinc ganes de veure quin disseny i sobretot de “qui” serà l’elegit per els seus dissenys, fem una travessa???? serà Ric???? tindrà Cognom ???? serà polític o fill de polític???? NOOOOOOOOOOOOOOOO A ANDORRA NO EXISTEIX CORRUPCIÓ deia el Pintat i guanyara que mes su mereixi, o qui mes hagi sortit de festa amb el jurat !!!!! Aviat sortirem de dubtes !!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada