Es presenta l’equip nacional de curses de muntanya amb la vista posada en el relleu generacional

La presentació de l’equip nacional de curses de muntanya ha comptat amb la participació dels tres corredors seleccionats, Ferran Teixidó, Òscar Corral i Marc Corral, el nou seleccionador Carlo Ferrari i el president de la Federació Andorrana de Muntanya, Jaume Esteve. L’equip nacional planteja novetats en la temporada que començarà d’aquí a pocs dies a Sichuan (Xina) en una prova d’alta exigència competitiva. L’equip enceta el calendari competitiu amb 14 proves i l’objectiu de la Copa del Món. A més, planteja treballar amb els clubs andorrans per identificar els joves entre 16 i 23 anys interessats en aquesta modalitat.

Canvi en l’estructura tècnica de l’equip nacional de curses de muntanya. Carlo Ferrari que havia estat a l’equip tècnic, pren el relleu a Carles Font com a entrenador i seleccionador. Igualment, Ferrari ha anunciat un equip tècnic ampli que comptarà amb Xavier Comas i Ferran Vila. En aquest sentit, Ferrari ha apuntat que amb l’objectiu de competir a la Copa del Món han seleccionat amb proves a tots els corredors i que els germans Corral i Ferran Teixidó “no només són els millors d’Andorra, sinó que volem que puguin estar a l’elit lluitant amb els millors”.

Un calendari ambiciós amb catorze proves que comencen a Sichuan (Xina) el pròxim 30 d’abril en una prova d’alt nivell on els corredors sortiran des de 3.000 metres d’alçada i acabaran prop de la cota dels 4.500. El calendari acabarà el 15 d’octubre a Limone sul Garda (Itàlia).
 
De la seva banda, el corredor Ferran Teixidó ha posat la vista a la prova del Campionat del món absolut de Barruera, a la Vall de Boí, un circuit que coneix bé i on el 2014 va fer molt bons resultats. De fet, l’atleta assegura que “és una de les curses que em posaria per a una prova per a mi”. Pel que fa a Òscar Corral, ha volgut recordar l’experiència positiva de l’any passat amb la preparació de la Transalpina, però ha reconegut que no volien sacrificar la temporada amb aquesta prova.

Un altre projecte que planteja la Federació és la participació de joves d’entre 16 i 23 anys que tenen un calendari de campionats d’Espanya i Copa del món. Ferrari en aquest sentit ha explicat que “comencem a treballar amb els clubs per identificar els joves que hi puguin participar, hem de tenir les idees clares perquè els esportistes tinguin una continuïtat”. En aquest sentit, ha recordat que la majoria de joves fan doble temporada (d’esquí de fons i curses de muntanya) i que “és bo que hi hagi més esportistes i en diferents edats, no estem fent prou en aquest aspecte”.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.